lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2016 » Червень » 30 » Відбулося засідання колегії райдержадміністрації
11:51
Відбулося засідання колегії райдержадміністрації

Сьогодні, 30 червня, під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Петра Вільшинського відбулося чергове засідання колегії районної державної адміністрації. В засіданні взяли участь керівник апарату райдержадміністрації Олена Ковцун, голова районної ради Андрій Петринюк, члени колегії районної державної адміністрації, голови сільських (селищних) рад, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, районних служб, установ, організацій, представник ЗМІ.

На порядку денному розглянуто чотири питання: про підготовку агроформувань району до збирання врожаю зернових 2016 року, звіт про роботу начальника управління Державної казначейської служби в Теофіпольському районі  Хмельницької області  Гудзяка О.М., про стан безпеки дорожнього руху в районі, про план роботи районної державної адміністрації на  ІІI   квартал  2016 року.

Зокрема, начальник управління агропромислового розвитку районної   державної   адміністрації Олександр Бронетко у своєму виступі зазначив, що на даний час на полях району дозріває непоганий урожай і тому головне завдання сьогодні максимально зберегти посівні площі зернових культур, своєчасно і якісно підготовити матеріально-технічну базу до збирання, переробки і зберігання зерна.  

Збирання вирощеного урожаю одне з найбільш відповідальних завдань.

В цьому році необхідно зібрати зернові культури по сільськогосподарських підприємствах району на площі 20,1 тис. га, в тому числі ранній зерновий клин на площі 15,0 тис. га., в тому числі 7,8 тис. га. озимої і ярої пшениці, 110 га. озимого жита, 6,2 тис. га. озимого і ярого ячменя, 667 га.  гороху , 238 га. вівса, 1,1 тис. га. гречки, майже 3,8 тис. га. кукурудзи на зерно, крім того 2,0 тис. га. озимого ріпаку.

З кожного гектара по господарствах району згідно планових показників господарства повинні отримати по 52,0 цнт. зерна, що у валовому зборі становитиме 105,0 тис. тонн у заліковій вазі після доробки.  

Головне завдання зробити все можливе для своєчасної та якісної підготовки матеріально-технічної бази, щоб за рахунок високопродуктивного використання техніки, не допущення втрат при збиранні і з врахуванням конкретних умов цього року провести жнива організовано і в стислі строки. Бо саме від організованості в ці дні, що залишилися до жнив і буде залежати кінцевий результат нашої  роботи.

Щоб вирощений урожай зібрати вчасно і без втрат потрібно подбати про високоефективне використання машин, механізмів і людських ресурсів, добитися їх найвищої продуктивності при відмінній якості роботи. Можливості для цього є.

Також, успіх у проведенні жнив  знаходиться в прямій залежності від наявності зернозбиральної техніки та її технічного стану.

Тракторні парки в переважній більшості господарств поповнювались новою технікою в недостатній кількості.

В сільськогосподарських підприємствах району нараховується 95 зернозбиральних комбайнів, 19 жатки валкові, 28 косарок тракторних.

На один зернозбиральний комбайн по району на обмолоті ранніх зернових культур в середньому припадає 157,9 га. ранніх зернових та зернобобових культур.

При відповідній продуктивності всіх наявних марок комбайнів за один день можна зібрати 1425 га. зернових і завершити збір ранніх зернових культур за 11 календарних днів.

Для своєчасного та якісного збирання врожаю зернових культур господарствам району, при необхідності, можна залучити  додатково високопродуктивні комбайни.

Весь вирощений хліб і підготовка насіння буде оброблятися на зерно - токах. Більшість господарств завершують підготовку матеріальної бази, тобто складів, зерноочисних машин, сушарок та інших засобів.

Олександр Йосипович наголосив на якісному ремонті зерноочисних машин, забезпечити їх необхідними решетами, заміною щіток. Саме від їх роботи залежить якість підготовки насіння і реалізованого зерна.

Всі складські приміщення повинні бути побілені і проведена дезинсекція від комірних шкідників. В непідготовлені складські приміщення засипати насіння чи зерно категорично забороняється.

Всі ланки жнивового конвеєра важливі, про те особливу увагу загострою на ланці з техніки безпеки і безпечного руху. На збирання хлібів залучається вся енергетична потужність господарства, значна кількість людей.

Це вимагає від керівника, спеціалістів господарств особливу увагу звернути на створення безпечних умов праці на кожному робочому місці.

Особливу увагу слід звернути на збереження вирощеного врожаю від пожеж. Пожежно – сторожовій охороні господарств, інженерам з техніки безпеки варто встановити суворий контроль за дотриманням протипожежних вимог.

Ведучи підготовку до жнив, потрібно не випускати з поля зору  заготівлю кормів та ведення тваринництва.

На зимово – стійловий період по сільськогосподарських підприємствах району необхідно заготовити: сіна 4,0 тис. тонн, сінажу 9,5 тис. тонн, силосу 49 тис. тонн.

По наступному питанню звітував начальник управління Державної казначейської служби в Теофіпольському районі  Хмельницької області   Олександр Гудзяк. Він зазначив, що Управління  у 2015 році забезпечувало виконання покладених на нього завдань  відповідно до плану роботи  на 2015 рік. Так, на виконання  наказу Державної казначейської служби України від 13.02.2014р. №53 «Про відкриття рахунків та внесення змін до аналітичних параметрів рахунків з обліку надходжень до державного та місцевого бюджетів»  в січні 2015 року здійснено перевідкриття бюджетних рахунків за надходженнями  до державного та місцевих бюджетів на 2015 рік. Станом на 01 червня 2016 року всього  відкрито близько 4 196 рахунків, із них по видатках 729 рахунків, з яких: по державному бюджету - 45; по місцевому бюджету – 626, інші  - 58. Для обліку надходжень до державного та місцевих бюджетів відкрито 3467 рахунків. В даний час вся інформаційна система, що використовується у системі казначейства, постійно модернізується, що пов’язано з появою досконалих апаратних і програмних засобів. Це дозволяє адекватно реагувати на вплив змінного внутрішнього і зовнішнього середовища, забезпечувати ефективне управління фінансовими ресурсами держави.

З планом роботи районної державної адміністрації на  ІІI   квартал  2016 року присутніх ознайомила керівник апарату райдержадміністрації Олена Ковцун та відмітила основні завдання в діяльності райдержадміністрації на наступний квартал.

Про стан дотримання пожежної безпеки в сільськогосподарський підприємствах району в період підготовки до жнивної кампанії проінформував начальник районного сектору ГУ ДСНС у Хмельницькій області Сергій Притула.

По завершенню засідання слово було надано військовому комісару Теофіпольського районного військового комісаріату Василю Кубіну, який охарактеризував приписну кампанію 2016, про оповіщення військовозобов’язаних, про службу за контрактом. Запросив присутніх до співпраці в ході оповіщення військовозобов’язаних району.

Переглядів: 821 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 2.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz