lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Листопад » 23 » Проведено засідання МКМР по правовій освіті населення
14:19
Проведено засідання МКМР по правовій освіті населення

З метою розвитку у Теофіпольському районі правової освіти населення, виховання громадян у дусі поваги до Закону і прав людини та на виконання Указу Президента України від 18.10.2001 №992/2001 “Про Національну програму правової освіти  населення",  23 листопада, під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Тетяни Фільчук проведено заключне в цьому році засідання Теофіпольської  районної  міжвідомчої координаційно-методичної ради по правовій освіті населення. Тетяна Василівна ознайомила присутніх з порядком денним та наголосила на тому, що реалізацію заходів з правової освіти населення здійснюють ряд структурних підрозділів райдержадміністрації: служба у справах дітей, відділ освіти, молоді та спорту, відділ культури, районний центр соціальних послуг для сім’ї, дітей та молоді. Значну роботу з правової освіти населення проводять також представники органів внутрішніх справ, податкової інспекції та управління юстиції. Діяльність усіх цих служб спрямована на підвищення рівня поінформованості громадян у сфері права, зменшення кількості правопорушень серед неповнолітніх та дорослого населення.
Участь у роботі засідання МКМР прийняли: начальник юридичного відділу апарату райдержадміністрації Галина Андрощук, головний спеціаліст юридичного відділу апарату райдержадміністрації Тетяна Чавелюк, головний спеціаліст Теофіпольського районного управління юстиції Олена Хрустальова, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Мирослава Майдан, директор Теофіпольського районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Руслана Чоха, начальник відділу культури райдержадміністрації Лідія Філик, заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту  райдержадміністрації Галина Лірук, начальник Управління пенсійного фонду України в Теофіпольському районі Любов Шеремета, редактор КП «Теофіпольгазетадрук» Галина Тебенько та інші.

На порядок денний виносилися питання: про стан роботи Теофіпольського районного управління юстиції з питань правової  освіти населення за 2011-2015 роки, виконання заходів районної програми правової освіти населення на 2011-2015 роки, щодо виконання Районної програми правової освіти населення за 2013 – 2015 роки Теофіпольським ТРЦСССДМ, щодо виконання Районної програми правової освіти населення за 2013 – 2015 роки, та  про  заходи в закладах культури, про стан та перспективу розвитку правової освіти та правового виховання у загальноосвітніх навчальних закладах, відповідно до Районної Програми правової освіти населення на 2011 – 2015 роки.

Головний спеціаліст Теофіпольського районного управління юстиції Олена Хрустальова повідомила, що робота управління впродовж року зосереджувалась на досягненні ефективності, системності та змістовності правової освіти населення, (враховуючи вікові категорії, соціальне становище, коло інтересів), запровадження нових підходів до здійснення правоосвітньої діяльності. Усі заплановані заходи з правової освіти виконані. З метою надання безоплатної первинної правової допомоги в управлінні юстиції діє громадська приймальня, до якої за рік звернулося 292 громадянина. Найчастіше людей цікавили питання встановлення права власності на спадщину, виконання рішень судів, сплата аліментів на дитину, регулювання земельних відносин. Для підвищення самоосвіти громадян розроблено методичні рекомендації з різних галузей права.
Всі доповідачі намагалися як найпоширеніше охарактеризувати свій напрямок роботи. Головний редактор КП «Теофіпольгазетадрук» Галина Тебенько внесла пропозицію на наступних засіданнях висвітлювати як позитивні так і негативні моменти в роботі кожного виступаючого, що сприятиме їх обговоренню та усуненню.

Начальник юридичного відділу апарату райдержадміністрації Галина Андрощук повідомила, що на наступний рік буде затверджено план роботи МКМР та план заходів, у відповідності до якого розглядатимуться першочергові питання на засіданнях. У них буде ставитися важливий акцент на спільну взаємодію установ у напрямку правової освіти.

На завершення засідання заступник голови райдержадміністрації Тетяна Фільчук подякувала всім за плідну співпрацю та зауважила, що основна робота по правовому вихованню молодого покоління залишається за дошкільними навчальними закладами. «Потрібно виховувати в дітях порядність. Адже порядність – це здатність діяти там, де не передбачена дія закону», - зазначила Тетяна Василівна.

Такі засідання є плановими, вони свідчать про тісну співпрацю структурних ланок органів державної влади. Громадяни повинні розуміти правові наслідки порушень законодавства, а особливо якщо це стосується виховання і навчання молодого покоління.

Переглядів: 586 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz