lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Березень » 9 » 200 років з дня народження генія української літератури - Тараса Шевченка
16:49
200 років з дня народження генія української літератури - Тараса Шевченка
Тарас Шевченко - видатний український поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч. Він був людиною різносторонніх обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими.
Сьогодні на базі Теофіпольської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 1 біля пам’ятника Кобзарю відбувся районний виховний захід присвячений 200-річчю Тараса Шевченка, на який завітав перший заступник голови районної державної адміністрації Петро Вільшинський та голова районної ради Віктор Лебединський.
Присутніх схвилювали розповіді учнів про сторінки із життя Тараса Шевченка, виконання простих, але, разом з тим, геніальних творів поета, що стали шедеврами світової лірики. Згадуючи  заповіти  Тараса, учнівська молодь звітувала і про те, як у закладі вшановують пам’ять Великого українця, про те, що Тарас Шевченко у своїй творчості відобразив саме ті думки і настрої, які були важливими в житті українців його часу. Його творчість знайшла відгук у серцях людей. Про це свідчить те, що в ті часи чи не єдиною книжкою в більшості селян України був «Кобзар». Вірші з нього вчили напам’ять, за ним учились читати.
Доля геніального поета була не легкою. І тільки поезія та бажання закликом підняти свій народ давали йому натхнення всього життя. Це була людина, якою ми зараз захоплюємося. Шевченко живе в кожному серці українця. Адже його поезія пронизана болем, бажанням щось змінити та покращити долю свого народу».
Творчість Шевченка на сьогоднішній день є дуже актуальною, адже Кобзар закликав український народ до єднання та братолюбства.






Переглядів: 642 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz