lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Червень » 17 » Росія відмовилася від газових переговорів перед підписанням економічної частини Угоди з ЄС, - Арсеній Яценюк
17:59
Росія відмовилася від газових переговорів перед підписанням економічної частини Угоди з ЄС, - Арсеній Яценюк

«Уся ця вакханалія з приводу газу була влаштована перед візитом Президента України до Брюсселя, де він буде підписувати економічну частину Угоди з Європейським Союзом», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, виступаючи в Парламенті у вівторок, 17 червня.
Арсеній Яценюк нагадав, що було проведено кілька раундів переговорів з газового питання у тристоронньому форматі за участю Комісара ЄС з питань енергетики Гюнтера Еттінгера, Глави Уряду України, голови правління НАК «Нафтогаз», Міністра енергетики та вугільної промисловості України і голови правління російського «Газпрому».
Прем’єр-міністр наголосив, що Україна і Європейський Союз мали спільну позицію щодо підписання газової угоди: «Ми напрацювали пакет, який є прийнятний для України, адекватний для Європейського Союзу і абсолютно ринковий для російського «Газпрому». Було прийнято рішення, щоб ціна на газ формувалася як пакетна і складалася з двох частин: у так званий низький сезон ціна на газ - 300 доларів за тисячу кубічних метрів газу. У високий – опалювальний сезон, ціна на газ – 385 доларів. Це повністю ринковий підхід».
Українська сторона погодилась далі продовжувати розрахунки з російським «Газпромом»: «Ми були готові при умові підписання ринкового пакету здійснити платіж у розмірі 1 мільярда доларів США, а далі загальний обсяг коштів, які ми повинні заплатити російському «Газпрому», поділити рівними частками до кінця поточного року і з нарахуванням на кожну частку 6% річних як плату за фактичний кредит, що було підписано в минулому році між «Нафтогазом» і російським «Газпромом».
«Усвідомлюючи, що така ціна є тимчасовою, ми домовилися про необхідність визначення остаточної ціни в Стокгольмському суді, і така позиція була підтримана Європейською комісією. Ми встановлюємо тимчасовий механізм «300 і 385», ідемо в суд, і в Стокгольмі вирішують. Якщо «Газпром» неправий - вони нам доплатять, якщо ми неправі – ми доплатимо «Газпрому», - сказав Глава Уряду
Проте, підкреслив Глава Уряду, незважаючи на запропоновані підходи, Росія відмовилася від переговорів як таких: «На превеликий жаль, що й очікувалось, Російська Федерація відмовилася від реального проведення переговорів».
Арсеній Яценюк наголосив, що, на думку Уряду України, газова угода є частиною російського плану зі здійснення агресії по відношенню до української держави: «Це частина плану, що передбачає цілий ряд заходів по знищенню української незалежності і державності. Це розпочалося з анексії Криму, з дестабілізації ситуації в Донецьку і Луганську, це фінансування терористів на території Східної України, засилка бандитів з боку Росії на територію Донбасу, передача зброї, техніки, здійснення газового тиску на українських споживачів, економічна блокада України через блокування двохсторонніх торговельно-економічних відносин і через фінансовий тиск. Ось план Росії».
«Росія не може ніяк зрозуміти, що Україна – незалежна держава, і не Росії визначати, куди нам іти. А йдемо ми в Європейський Союз», - сказав Глава Уряду.
«Я не здамся без бою. Будемо вибивати ту ціну, яка є ринкова, чесна і справедлива», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Переглядів: 567 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz