lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Липень » 5 » Розвиток сучасного аграрного виробництва на контролі у влади
17:04
Розвиток сучасного аграрного виробництва на контролі у влади
В умовах вступу України в СОТ і зростаючої конкуренції необхідним є збереження та зміцнення новими науковими досягненнями української сільськогосподарської науки. На переконання Президента України Віктора Януковича, сільськогосподарське виробництво має стати підгрунтям соціального зростання у регіонах та основою добробуту селян. Обласна державна адміністрація під керівництвом Василя Ядухи задля розвитку галузі підтримує високий статус головної установи Центру наукового забезпечення агропромислового виробництва Хмельницької області – єдиної багатогалузевої аграрної науково-дослідної установи на Хмельниччині.
 04 липня 2013 року у селі Самчики на базі Хмельницької державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту кормів та сільського господарства Поділля відбулася всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційність розвитку сучасного аграрного виробництва» День поля –2013.У конференції взяли участь директор Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Олег Стрілецький, директор Хмельницької державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту кормів та сільського господарства, заступник голови районної державної адміністрації Олег Омелянюк, академік НААН, Інститут кормів та сільського господарства Поділля НААН Анатолій Бабич, провідні наукові співробітники селекційних центрів НААН, спеціалісти Департаменту агропромислового розвитку, керівники та агрономи агроформувань різних форм форм власності, приватні товаровиробники області.
Сьогодні дослідна станція має можливість забезпечити потребу агроформувань різних форм власності та інших регіонів у високоякісному насінні зернових, зернобобових, олійних, круп’яних культур, картоплі та багаторічних трав нових сортів вітчизняної селекції. Традиційними та теренах дослідної станції стали Дні поля, науково-практичні семінари, що проводяться спільно з Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації, де керівники та спеціалісти агроформувань різних форм власності, приватні товаровиробники мають змогу ознайомитись із результатами новітніх досліджень колективу станції, вітчизняної аграрної науки.
Під час практичної частини учасники конференції мали змогу ознайомитись із культурами, які зростають на наукових полігонах дослідної станції. В польових умовах присутнім було наглядно продемонстровано та роз’яснено адаптивні спроможності сортів озимих та ярих зернових вітчизняної селекції в умовах Хмельницької області. Продемонстровано досліди із вивчення сортової реакції на зміну строків сівби, норм висіву сортів сої з різним вегетаційним періодом, продуктивності сортів картоплі в умовах північно-західного Лісостепу України. Також учасникам конференції на дослідному полігоні були представлені сорти кукурудзи та надано інформацію про строки сівби та норми висіву, який є фактором впливу на формування урожайності гібридів кукурудзи різних груп стиглості.
Директор Департаменту агропромислового розвитку Хмельницької обласної державної адміністрації Олег Стрілецький зазначив, що подальший розвиток агропромислового комплексу Хмельницької області тісно пов’язаний з освоєнням систем землеробства нового покоління. Із зростанням інтенсифікації рослинництва все більшу увагу необхідно приділяти проблемам ресурсозбереження і екологічної безпеки, підвищенню стійкості агроекосистем і агроландшафтів, збереженню цінних сільськогосподарських земель і отриманню екологічно чистої продукції. Необхідно грамотно і раціонально використовувати природні ресурси, що забезпечують, у поєднанні із антропогенними, необхідний економічний ефект і стабільне функціонування агроекосистем.
Переглядів: 573 | Додав: andriy | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz