lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2012 » Травень » 31 » Соціальна ініціатива Президента України. Доступне житло.
14:21
Соціальна ініціатива Президента України. Доступне житло.

Соціальна ініціатива Президента України.

Доступне житло.

 

З метою реалізації соціальної ініціативи Президента України В.Януковича в державному бюджеті України на 2012 рік Мінрегіону України передбачено 1000,0 млн.грн. для здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Постановою Кабінету Міністрів України від 25.04.2012 р. №343 затверджено Порядок здешевлення вартості іпотечних кредитів.

Пріоритетом для реалізації програми здешевлення іпотечних кредитів для громадян стане первинний ринок, зокрема житлові довгобуди з високим ступенем готовності, куди вже інвестовані кошти громадян. Залучення додаткових коштів за підтримки держави дозволить завершити їхнє будівництво, зняти соціальну напругу навколо цих об’єктів.

Об'єкти житлового будівництва будуть відбирати і контролювати місцеві органи влади, а їхній перелік затверджуватиме Міжвідомча комісія при Мінрегіоні. У програмі будуть задіяні банки І та ІІ групи відповідно до критеріїв НБУ.

Затверджений Порядок визначає механізм здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, шляхом відшкодування частини процентів за кредитами, отриманими на будівництво (реконструкцію) чи придбання в об’єктах незавершеного будівництва житла (квартири в багатоквартирних житлових будинках, індивідуальні житлові будинки або майнові права на них).

Загальні параметри нової іпотечної програми виглядають так. Перший внесок позичальника не більше 25% від суми кредиту, максимальна ставка на момент видачі кредиту – 16% річних, з яких держава буде компенсувати 13%, тобто в дійсності громадянин платитиме тільки 3% річних. Компенсація частини процентної ставки по кредиту проводиться місцевими органами влади на особистий рахунок людини через органи казначейства. Термін кредитування — 15 років, термін часткової компенсації — 10 років. Нормативна площа — 40 кв. метрів на одну людину або на сім'ю з двох осіб, плюс 18 кв. метрів на кожного наступного члена сім'ї, але не більше 58 кв. метрів. . Нормативна вартість 1 кв. метра житла встановлюється для: м.Хмельницький - 5000,0 грн., інші населені пункти — до 4 тис. грн. Допускається перевищення нормативної площі та розрахункової вартості житла не більш як на 25 відсотків, але за рахунок власних коштів громадян.

Основні вимоги до потенційного учасника — необхідність поліпшення житлових умов і платоспроможність (довідка з відділу кварт.обліку). Встановлено верхню і нижню межі платоспроможності для громадян-учасників Програми. Верхня межа — середній максимальний річний дохід сім'ї з трьох осіб 378 тис. грн. (по області). Нижня межа — середній мінімальний річний дохід сім'ї з трьох осіб по Україні - 55 тис. грн. У період отримання часткової компенсації квартира повинна бути основним місцем проживання позичальника. Людина не має право відчужувати або здавати в оренду квартиру протягом усього часу отримання державної компенсації.

Щоб взяти участь в програмі, потрібно звернутися у відділ обліку житла при органі місцевого самоврядування, де отримати довідку про перебування на обліку. Звернутись .в один з банків, що працюють по іпотечній програмі, та подати мінімально необхідний набір документів. Після чого банк аналізує кожен об'єкт, розглядає можливість видачі кредиту і разом з відповідними підрозділами місцевого органу влади відпрацьовує можливість отримання громадянином часткової компенсації за таким кредитом. Далі людина обирає конкретну квартиру в конкретному будинку (відібраному міжвідомчою комісією при Мінрегіоні згідно з пропозиціями місцевих держадміністрацій) і підписує два договори: один на покупку квартири (учасник програми, банк, забудовник), другий — на виплату компенсації (учасник програми, банк, місцева державна адміністрація).

 

За додатковою інформацією звертатись у відділ регіонального розвитку, містобудування та архітектури райдержадміністрації (тел. 3-10-89) та управління регіонального розвитку, містобудування, архітектури та будівництва облдержадміністрації (тел.. 0382-79-48-05),

Переглядів: 732 | Додав: art1288 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz