lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Жовтень » 27 » США продовжать підтримку реформ в Україні – підсумки зустрічі Президента та Міністра торгівлі США
11:20
США продовжать підтримку реформ в Україні – підсумки зустрічі Президента та Міністра торгівлі США

Президент України Петро Порошенко провів зустріч та переговори з Міністром торгівлі США Пенні Пріцкер. Пані Міністр наголосила на підтримці Сполученими Штатами процесу реформ в Україні. «США підтримують і вірять в Україну сьогодні і в майбутньому», – заявила Пенні Пріцкер.

Президент України особливо відзначив підтримку США у макрофінансовій та макроекономічній сферах – як у двосторонньому режимі, через виділення двосторонніх гарантій, так і у багатосторонньому режимі через підтримку в міжнародних фінансових організаціях. Президент повідомив про рішення Уряду США виділити третій транш кредитних гарантій на суму, яка перевищує 1 мільярд доларів. «Це позиція справжнього друга і партнера», – наголосив Петро Порошенко.

«Допомога наших стратегічних партнерів, наших друзів Сполучених Штатів Америки є надзвичайно важливою для нас», – зазначив Президент у заяві для ЗМІ за підсумками переговорів з американської делегацією. «Ми дійсно сьогодні ефективно взаємодіємо з нашими американськими партнерами», – наголосив Президент, відзначивши політичну підтримку України з боку Президента США Барака Обами, його Адміністрації, американського Уряду, Конгресу та з боку американського народу.

Під час переговорів домовлено про координацію дій зі створення привабливого інвестиційного клімату. Президент повідомив про детальну розмову з представниками бізнес-кіл США, які мають величезний досвід роботи на українському ринку та які мали можливість порадити подальші кроки щодо реформ.

«Ми збираємося далі координувати наші дії з рішучої боротьби проти корупції. Створення спеціального антикорупційного бюро, призначення за прозорою процедурою антикорупційного прокурора, перезавантаження судової гілки влади створить нам додаткові можливості, щоб ми продемонстрували рішучість наших намірів щодо боротьби з корупцією», – відзначив Петро Порошенко.

Президент поінформував високу американську делегацію щодо планів проведення прозорої, відкритої приватизації. «Мені було приємно почути, що американські інвестори зацікавлені в тому, щоб підвищити рівень американських інвестицій в економіку нашої держави», – сказав він.

«Ми скоординували результати бізнес-форуму, який відбувся у липні цього року за участю пані Міністра і більше 150 інвесторів, які висловили зацікавленість в інвестиціях в Україну», – також повідомив Глава держави.

«Рівень нашої співпраці дуже великий», – відзначив Президент, додавши, що він може бути ще збільшений.

Міністр торгівлі США Пенні Пріцкер відзначила значні зміни, які відбулися в країні з часу її попереднього візиту восени 2014 року, особливо – реформи в енергетичній сфері, контролі ринку капіталу, боротьбі з корупцією та судовій реформі. Але, додала пані Міністр, ще багато чого треба зробити.

«США, наші союзники, міжнародні фінансові інститути готові підтримувати ваші зусилля з покращення інвестклімату, інтеграції України в глобальну економіку і переходу на шлях самодостатнього зростання», – наголосила пані Пріцкер.

Міністр повідомила, що Президент США у співробітництві з Конгресом США має намір зробити необхідні кроки для надання 3-ї кредитної гарантії на суму 1 млрд доларів в наступні місяці. За її словами, під час зустрічі з Петро Порошенком обговорювалося питання, яким чином використати вказані кошти для досягнення ефективного результату в реформах.

Міністр торгівлі США назвала її сьогоднішній візит в Україну прикладом комерційної дипломатії. Разом з Міністром торгівлі до України прибули лідери великого американського бізнесу, серед яких компанії DuPont, Citibank, Westinghouse, NСH Capital, Honeywell, Cargill.

Джерело: http://www.president.gov.ua/news/ssha-prodovzhat-pidtrimku-reform-v-ukrayini-pidsumki-zustric-36213

Переглядів: 518 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz