lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2016 » Квітень » 27 » Стан довкілля Хмельницької області за результатами моніторингових спостережень у березні 2016 року
11:59
Стан довкілля Хмельницької області за результатами моніторингових спостережень у березні 2016 року

Спостереження за станом атмосферного повітря проводилися Хмельницьким обласним центром з гідрометеорології на двох стаціонарних постах в місті Хмельницькому.

Протягом березня 2016 року в місті Хмельницькому спостерігалось забруднення атмосферного повітря діоксидом азоту та формальдегідом середньомісячні концентрації якого становили 1,38 та 1,4 ГДК відповідно (2015 рік – 1,26 та 0,83 ГДК). По іншим забруднюючим речовинам, за якими велись спостереження, перевищень гранично допустимих концентрацій не зафіксовано.

В порівнянні з відповідним періодом минулого року за вмістом забруднюючих речовин в атмосферному повітрі спостерігалось збільшення середньомісячних концентрацій діоксиду азоту у 1,1 рази, оксиду вуглецю та пилу у 1,3 рази, діоксиду сірки та оксиду азоту у 1,5 рази та 1,6 рази відповідно, формальдегіду у 1,7 рази, хлористого водню у 2,7 та фенолу у 2,8 рази.

Хмельницьким обласним центром з гідрометеорології та Хмельницьким обласним управлінням водних ресурсів у березні 2016 року відбирались проби поверхневих вод річок Случ, Хомора, Південний Буг, Бужок та Дністер. Аналіз якості поверхневих вод суші здійснювався за басейновим принципом (басейни річок  Дніпро, Південний Буг та Дністер).

У водоймах басейну р. Дніпро спостерігався підвищений середній вміст розчинених органічних сполук, середнє значення показника БСК20 становило 1,2 ГДКгп.

Поверхневі води басейну р.Південний Буг характеризувалися підвищеним вмістом розчинених органічних речовин, марганцю, нітритів, міді, азоту амонійного, хрому (+6) та фенолів.

Показник БСК5 перевищував гранично допустимі концентрації для водойм рибогосподарського призначення у 1,6 рази (найвище значення зафіксовано на позначці 2,4 ГДКрг, 1 км нижче м.Хмельницький).

У поверхневих водах р. Бужок спостерігалось перевищення гранично допустимих концентрацій для водойм рибогосподарського призначення вмісту марганцю у 10 разів, міді  у 3 рази  та заліза загального у 1,5 рази.

У поверхневих водах басейну р.Дністер спостерігалося перевищення гранично допустимих концентрацій для водойм господарсько-питного водокористування вмісту нітритів у 1,8 рази та показника БСК20 у 1,2 рази.

За даними радіоекологічного моніторингу потужність експозиційної дози гама-випромінювання протягом березня не перевищувала допустимих рівнів.

Концентрація радіоактивних речовин в атмосферному повітрі населених пунктів, де розміщені постійні пости спостережень ХАЕС (Нетішин, Остріг, Славута, Білотин, Межеричі, Ст. Кривин, Мізоч), менша гранично-допустимих концентрацій. Рівень гамма-фону в санітарно-захисній зоні та зоні спостереження ХАЕС відповідав природному фону і становив – 9-10мкР/год.

Активність радіонуклідів в викидах з вентиляційної труби ХАЕС у навколишнє середовище на протязі березня не перевищувала допустимих рівнів.

 За інформацією Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації

Переглядів: 395 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz