lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Липень » 12 » Створенню сприятливих умов для розвитку громадянського суспільства – особлива увага
13:55
Створенню сприятливих умов для розвитку громадянського суспільства – особлива увага
Вирішення проблемних питань життєдіяльності населення країни в цілому та окремих місцевостей, зокрема, безпосередньо залежить від залучення громадськості до формування та реалізації питань державної політики. Президент України Віктор Янукович приділяє велику увагу щодо створення сприятливих умов для розвитку громадянського суспільства. Тому перед органами влади постає завдання щодо впровадження механізмів дієвої співпраці з громадськими організаціями. Лише у поточному році в області легалізовано та зареєстровано півсотні громадських організацій, всього їх 763. Головним колегіальним виборним консультативно-дорадчим органом від спільноти нашої області є громадська рада при облдержадміністрації. Сьогодні відбулося розширене засідання ради в оновленому складі. До обговорення важливих тем сьогодення долучився голова облдержадміністрації Василь Ядуха.
«Усі ми вболіваємо за долю нашої Хмельниччини і приємно, що громадські організації нашої області є активними, є органами, які не тільки вносять пропозиції або мають окрему думку, а у своїй більшості виконують роль поводирів у вирішенні нагальних проблем тієї чи іншої території», - зазначив очільник краю під час засідання.
На порядок денний винесли три питання. Про стан реалізації в області Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні інформувала начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Валентина Моісеєнко. Очільник краю висловив переконання, що системна робота щодо взаємодії влади з представниками громадського середовища, проведення регулярних консультацій з громадськістю дозволяє говорити про об’єднання зусиль на користь суспільно значимих цілей, Це, у свою чергу, визначає пріоритети щодо сприяння з боку місцевих органів влади розвитку громадянського суспільства. «Ні для кого не секрет, що за часів незалежності України саме Президент Віктор Янукович перший серед усіх президентів нашої держави поставив питання створення сприятливих умов для розвитку громадянського суспільства в число пріоритетних. Це відображено у прийнятті Указу від 25 червня поточного року «Про План заходів щодо реалізації у 2013 році Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні», - сказав Василь Ядуха. На сьогодні самоорганізація населення, що проявляється у формуванні громадських об’єднань, сприймається як рівноправний партнер для діалогу та доводить вирішальну роль населення в соціально-культурному розвитку територій. Голова адміністрації навів позитивні приклади на території області варто в рамках впровадження проектів «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та Програм розвитку сільської громади. Проводиться робота серед сільського населення щодо обговорення основних положень та переваг для місцевих громад проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади.
Керівник Хмельницького обласного осередку «Меморіал» ім. В.Стуса, відповідальний секретар обласної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій Олександр Корольов інформував присутніх про результати та завдання щодо проведення роботи з пошуку і впорядкування поховань жертв війни та політичних репресій.
«Ні в кого не викликає сумніву чітка позиція Президента України щодо відзначення на належному рівні 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Спільними зусиллями влади та пошукових громадських організацій ми маємо реалізувати комплекс заходів для увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій, повернення та перепоховання останків загиблих радянських військовослужбовців», - сказав Василь Ядуха. Він зауважив, що облдержадміністрація ініціювала перед Мінрегіонбудом України питання щодо перепоховання на територію Красилівського району нашого співвітчизника Дячука Андрія Юхимовича, Героя Радянського Союзу, з реформаторського кладовища Угорщини. Наразі проводиться робота щодо розробки документів для упорядкування занедбаних місць поховань. Адже, Глава держави Віктор Янукович наголошує на необхідності забезпечення міжнародного аспекту святкування ювілею Перемоги, важливості донесення до світової спільноти інформації про роль і місце України у Великій Вітчизняній війні, внесок нашого народу у перемогу над нацизмом.
У ході засідання відбулося також представлення досвіду щодо створення належних умов для розвитку сільських населених пунктів області. Керівник Асоціації «Відродження Грицева» Василь Джурабаєв поділився практикою впровадження програми розвитку сільської громади (на прикладі смт Гриців Шепетівського району), заступник голови Красилівської районної ради Любов Якушева розповіла про реалізацію проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» на прикладі району.
У ході розширеного засідання її учасники порушували актуальні питання щодо життєдіяльності краю. Очільник краю взяв їх на особистий контроль та обіцяв сприяти у їх вирішенні.
«Ми, сьогодні зустрічаємося вперше в оновленому складі громадських рад, тому я впевнений, що робота з новим скликанням рад, тобто з вами, дозволить підняти область на вищий рівень у спільному вирішенні проблем. Такі позитивні приклади та напрацювання були у взаємодії з громадською радою минулого скликання», - резюмував Василь Ядуха.
 
 
О. Долінська
Переглядів: 639 | Додав: andriy | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz