lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Липень » 24 » Свято торжества Української державності, її європейської ідентичності, духовного і культурного злету
12:43
Свято торжества Української державності, її європейської ідентичності, духовного і культурного злету
Глава держави Віктор Янукович переконаний, що відзначати 1025-літній ювілей запровадження християнства у якості державної релігії Руси-України маємо не лише як свято християн, але і як свято торжества Української державності, її європейської ідентичності, духовного і культурного злету, як запоруку успішної демократичної модернізації українського суспільства. Урочистості з нагоди визначного ювілею відбулися в обласній філармонії. З вітальним словом до присутніх звернувся голова облдержадміністрації Василь Ядуха.
На початку свого виступу голова адміністрації процитував Президента Віктора Януковича, який наголошує, що необхідними передумовами повноцінного процесу державотворення та сучасних демократичних змін є духовна єдність народу та утвердження моральних цінностей. Він також висловив переконання, що яя найважливіша пам'ятна дата 2013 року символізує багатовікову спадкоємність поколінь, духовну і культурну спільність не лише українців, а й загалом слов’янських народів.
«Складним і тернистим був шлях духовного відродження. Ця священна віра пройшла багато випробувань та переслідувань. Але ні іноземним завойовникам, ні тоталітарній системі не вдалося знищити християнську віру. Вона вистояла, вижила, а за роки незалежності гідно утвердилася в українському суспільстві. Саме у незалежній українській державі її громадяни отримали право вільно сповідувати свою віру, безперешкодно відвідувати храми та відзначати усі релігійні свята. На сьогодні це право закріплено конституційно і законодавчо», - сказав Василь Ядуха.
Доленосну подію у ці дні на найвищому державному рівні відзначає вся Україна разом із віруючими-християнами і християнськими церквами. З нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі Президентом України Віктором Януковичем у січні 2013 року був підписаний відповідний Указ. Такі заходи, з ініціативи та за сприяння обласної державної адміністрації, ще у квітні розпочалися і у Хмельницькій області. Вони триватимуть упродовж цілого року. У навчальних закладах вже відбулися науково-практичні конференції, круглі столи і суспільно-філософські читання; у кінотеатрах - перегляди учнівською і студентською молоддю кінофільмів, присвячених історії християнства в Україні; у бібліотеках і архівних установах - виставки церковно-богословської літератури, тематичних художніх творів, релігійного портрета; у музеях – виставки старовинної і сучасної української ікони; на території області організовано екскурсійні маршрути, що включають об’єкти християнської культури. Влада також активно долучається і бере участь у святкових заходах, які проводять церкви і релігійні організації: святкових богослужіннях, хресних ходах, духовно-просвітницьких і благодійних акціях.
«Переконаний, що усі ці заходи стануть символом духовного єднання у суспільстві, в основі якого мають бути християнські заповіді та загальнолюдські моральні цінності. На цьому наголошує і Глава держави», сказав Василь Ядуха.
Влада області, реалізуючи соціальні ініціативи Президента України, намагається допомогти кожному малозахищеному, малозабезпеченому, обділеному увагою та турботою громадянинові. Користуючись нагодою очільник краю висловив подяку усім релігійним організаціям і церквам області, які здійснюють чимало духовно-просвітницьких, благодійних, доброчинних і гуманітарних заходів. Серед них – опіка над одинокими літніми людьми, інвалідами, безпритульними, дітьми-сиротами, дітьми із неблагополучних сімей; профілактична й реабілітаційна робота із алко- і наркозалежними, засудженими і звільненими з місць позбавлення волі.
Голова адміністрації відзначив, що на Хмельниччині налагоджена тісна співпраця між обласною владою, органами місцевого самоврядування та усіма християнськими конфесіями, церквами і релігійними організаціями. Незважаючи на релігійне розмаїття, на Хмельниччині панує міжконфесійний мир і злагода, міжцерковна толерантність, відсутні серйозні протистояння на релігійному ґрунті. «Сердечно дякую усім керівникам і священнослужителям християнських конфесій краю за важливу духовну місію, яку ви виконуєте, за християнські почуття і принципи, яким ви навчаєте і які плекаєте у душах віруючих - добра, справедливості, любові до ближнього, співпереживання і допомоги один одному», - сказав Василь Ядуха.
З нагоди свята, як вияв глибокої вдячності, шани і поваги, керівникам церков, найактивнішим спонсорам і меценатам, усім тим, хто зробив вагомий внесок у розвиток християнських конфесій краю, очільник краю вручив ювілейні медалі Хмельницької обласної державної адміністрації «1025 років хрещення Київської Русі».
Голова адміністрації щиро привітав присутніх зі святом та побажав: «Нехай це свято послужить відродженню нашої історичної пам’яті, поверне нас до святих джерел християнської духовності, оновить та об’єднає задля майбутнього міцної, розвиненої і процвітаючої України».
Духовні твори прозвучали у виконанні чоловічого вокального октету «Орфей» з м. Львів.
Керівництво області оглянуло тематичну виставку до 1025-річчя хрещення Київської Русі, що розгорнулася у фойє обласної філармонії. Експонати для виставки представили Державний архів Хмельницької області, Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека імені М. Островського, студія іконопису «Нікош», народна майстриня з вишивки Нина Гончарук, майстри художньої обробки деревини Олег Борисов та Михайло Сіньков.
 
 
О. Долінська
Переглядів: 603 | Додав: andriy | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz