lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Лютий » 11 » Ти вічна біль - Афганістан
17:09
Ти вічна біль - Афганістан
Після другої світової війни військові контингенти СРСР брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на територіях 16-ти держав. Особливим рядком в історію локальних конфліктів вписана війна в Афганістані. Інтервенція до цієї країни була винятковою – і за масштабами, і психічними наслідками. Дві похоронки чорні птахи смерті принесли на нашу Теофіпольщину. Тіла лейтенанта Григорія Попружного та рядового Федора Франчука доправив на рідну землю «чорний тюльпан».
Відповідно до плану заходів щодо виконання у районі Указу Президента України Віктора Януковича "Про проведення у 2014 році в Україні Року учасників бойових дій на території інших держав", 11 лютого перший заступник голови райдержадміністрації Петро Вільшинський спільно з заступником голови райдержадміністрації Леонтієм Олійником провів зустріч з представниками Теофіпольської районної організації «Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), яку очолює Володимир  Процков, з метою обговорення і вирішення  актуальних для них проблем. На зустрічі також були присутні воїни-інтернаціоналісти – Віктор Лівшун, Віктор Добровольський, Юрій Левицький.
«Десять років перебування обмеженого контингенту радянських військ в Афганістані (1979 – 1989) обернулися для  тисяч воїнів-українців та їх сімей болючою незагойною раною. Бо ж звідти хтось повернувся на рідну землю в «чорному тюльпані», хтось від пережитого страхіття та ран передчасно полишив білий світ, інших і досі тривожать афганські сни. Для тих, хто залишився жити, Афган став символом воїнської честі та доблесті, братерства та дружби. Аби підтримувати один одного, турбуватися про сім’ї загиблих та померлих, і була створена Українська спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).
Теофіпольська районна організація спілки діє вже 12 років. На сьогодні вона налічує в своїх рядах 57 членів» - зазначив Володимир Процков.
Також розповів про здобутки організації, а саме: встановлення на території селищного Меморіалу Слави стели з іменами померлих побратимів, погруддя Григорія Попружного, Федора Франчука, п’ятеро воїнів-інтернаціоналістів отримали квартири, прийнято Програму соціальної підтримки Теофіпольської районної організації ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) на 2011 - 2015 рр.
Голова спілки ветеранів Афганістану подякував керівництву районної влади за допомогу у вирішенні багатьох питань та зазначив, що наразі готується 6 нагород за благодійність та 57 нагород воїнам-інтернаціоналістам з нагоди 25-річниці виведення радянських військ з Афганістану.
В свою чергу Петро Григорович привітав воїнів-інтернаціоналістів району з  25-річницею виведення радянських військ з Афганістану, побажав міцного здоров’я, наснаги, сімейного затишку, благополуччя та наголосив, що місцева влада буде приділяти і надалі велику увагу щодо забезпечення соціального захисту учасників бойових на території інших держав, інвалідів війни, сімей загиблих та померлих учасників бойових дій та всіляко допомагати у вирішенні усіх проблемних питань.
"Віддаємо особливу шану і повагу всім ветеранам трагічної афганської війни за відвагу, доблесть, вірність присязі і чесність. Важливо, що зберігаючи бойове братерство, ветерани передають досвід майбутнім захисникам Вітчизни" - наголосив посадовець.
Переглядів: 677 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz