lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Грудень » 11 » Тиждень правових знань серед молоді в КВІ
11:49
Тиждень правових знань серед молоді в КВІ

В наш час надзвичайно гострою є проблема зростання правопорушень серед осіб молодіжного віку. Повсякчас неповнолітні та молодь не усвідомлюють, що їх повсякденні вчинки мають правову оцінку, що право, закони супроводжують людину все її життя.

 Саме тому в рамках взаємодії  кримінально-виконавчої інспекції і центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Тижня правових знань 10 грудня 2015 року було проведено захід із підлітками та молоддю, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, що мав на меті ознайомити з роботою Теофіпольського ЦСССДМ та видами послуг, що надаються центром. Адже, насамперед, важливою є адаптація таких молодих людей у суспільстві, зменшення ризику випадків скоєння неповнолітніми та особами молодіжного віку повторних злочинів, надання допомоги у вирішенні соціально-медичних, соціально-економічних, психологічних, юридичних питань.

Під час бесіди обговорювалися основні причини здійснення правопорушень та злочинів серед осіб молодіжного віку та шляхи їх вирішення. Зокрема, серед факторів, які стають причиною вчинення злочинів молоді люди назвали – низьку трудову зайнятість, зловживання алкоголем, слабкі соціальні та сімейні зв’язки, відсутність позитивної життєвої позиції, асоціальне коло спілкування. Переглядалися  профілактичні відео «Про долю засуджених» та «Вибір засуджених у колонії».

Нажаль, часто після вчинення злочину в силу нерозуміння або й не сприйняття від правопорушників  відвертаються найрідніші та друзі - підтримка і допомога яких потрібна чи не найбільше. Відповідно було проведено наглядні вправи: аналіз індивідуальних ситуацій, розглядались можливі варіанти подальших дій. Зачитувалися реальні історії підлітків, які перебували в МПВ. Для кращого ознайомлення з даною категорією було проведено анкетування – тестування щодо  визначення життєвих орієнтацій. На завершення  прочитано притчу «Про людину», в якій наголошувалося, що кожна людина в силах змінити саму себе в позитивну  сторону. 

Насамкінець важливо зазначити, що основна мета роботи із даною категорією – виявлення причин протиправної поведінки у засуджених осіб, здійснення соціально-профілактичної роботи щодо запобігання негативним явищам та їх подолання, профілактика  злочинності  серед  молоді, допомогти усвідомити і визначити зроблені ними помилки, визначити суть проблем, які стоять перед ними, знайти шляхи та методи їх подолання, види та напрямки роботи в індивідуальному порядку. А найголовніше, пробудити інтерес до своєї особистості, власних позитивних якостей, задуматись про своє життя та майбутнє. 

Теофіпольський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

 

Переглядів: 557 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz