lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Червень » 12 » Триває обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади
10:50
Триває обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади

На виконання заходів із проведення обговорення змін до Консти­туції України щодо децентралізації державної влади, затверджених розпорядженням голови райдержадміністрації від 02.06.2014 №96/2014-р «Про організацію громадського обговорення змін до Консти­туції України щодо децентра­лізації державної влади» під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації П. Вільшинського відбулася нарада з сільськими, селищними головами району.

Відкривши нараду Петро Григорович наголосив, що пропозиції щодо змін до Основного Закону (Конституції) України підготовлені на реалізацію реформи місцевого самоврядування, Концепцію якої було схвалено Урядом 1 квітня 2014 р. Необхідність таких змін обумовлена тим, що саме Конституція визначає основи системи влади, і без відповідних змін провести реформу неможливо.

Було відмічено, що основні зміни передбачають запровадження трьохрівневої системи адміністративно-територіального устрою України – область, район, громада з повсюдністю місцевого самоврядування; передачу функцій виконавчої влади від місцевих адміністрацій виконавчим органам рад відповідного рівня; розподіл повноважень між органами місцевого самоврядування за принципом субсидіарності і наділення саме громад максимально широким колом повноважень; чітке забезпечення повноважень  органів місцевого самоврядування необхідними фінансовими ресурсами, в тому числі через їх участь в загальнодержавних податках; ліквідація державних адміністрацій і створення натомість державних представництв з тільки контрольно-наглядовими і координаційними, а не виконавчими функціями. П.Вільшинський наголосив на якнайширшому залученні населення району до громадського обговорення змін до Основного закону України.

З роз`ясненням щодо змін до Конституції України на реалізацію Реформи місцевого самоврядування та курсу Уряду на децентралізацію влади в Україні виступила начальник районного управління юстиції Віркун Т.В. До відома присутніх було доведено  порівняльну таблицю до проекту Закону України "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)".  Особливу увагу було звернуто на зміни у статті 132 (розділ ІХ) де закріплено принципи децентралізації у здійсненні державної влади,  статті  140 (розділ ХІ) щодо утворення виконавчих органів влади районними та обласними радами і закріплення принципу субсидіарності при розмежуванні повноважень у системі органів місцевого самоврядування та їх виконавчих органів  різних рівнів. 

Беззаперечну підтримку сільських, селищних голів отримали зміни до статті 142 (розділ ХІ) визначає щодо закріплення права місцевого самоврядування на частку загальнонаціональних податків.                                                            

Відділ організаційно-кадрової роботи апарату райдержадміністрації

 

 

Переглядів: 515 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz