lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Січень » 14 » Твори Шевченка переживуть віки і вічно будуть у серцях людей благородні, великі почуття
13:14
Твори Шевченка переживуть віки і вічно будуть у серцях людей благородні, великі почуття
«Твори Шевченка переживуть віки

і вічно будуть у серцях людей

благородні, великі почуття»

К.Станіславський.

Шевченкові належить виняткова роль у згуртуванні сил української нації, у розвитку й формуванні свідомості українського народу, з його творчістю пов’язане становлення нашої літературної мови.
Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду стали думами, піснями нашого народу, гнівом і боротьбою мільйонів. Ось як влучно про Тараса Шевченка сказав Максим Рильський:
«Народ знає Тараса, любить Тараса, співає його пісні, пересилає їх з уст в уста оповіді про нього, як про живого сучасника і учасника на­шої дійсності».
Цього року минає 200 років від дня народження  Тараса Григоровича Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні його слово живе серед нас. Навіть у наш час полум'яне слово Шевченка нам дуже потрібне. Необхідна його внутрішня сила, правдивість, ідеали добра, рівності, краса і мелодійність його поезій, його велике прагнення свободи, любов до свого народу, до своєї Батьківщини, мрії про майбутнє.
Тож, напередодні 200-ої річниці від дня народження видатного поета центральна районна бібліотека для дорослих підготувала книжково-ілюстративну виставку літератури: «Орлиний злет Шевченківського духу», на яку 14 січня завітав голова райдержадміністрації Юрій Кучерук.
Очільник району зазначив, що з метою вшанування 200-річного ювілею Великого Кобзаря, 2014 рік Указом Президента України від 11.04.2012 р. оголошений Роком Тараса Шевченка.
«Президент України Віктор Федорович Янукович наголошує, що гідне відзначення цієї славетної дати має консолідувати українське суспільство та зміцнювати імідж Української держави. Я сподіваюся, що палке слово Великого Сина України не залишить байдужим нікого, а буде жити в душах і серцях майбутніх поколінь» - сказав Юрій Кучерук.
У книжковій виставці відображено видання поетичних, прозових і мистецьких творів Тараса Шевченка, а також література про життя і творчість поета. 
Зокрема, представлена не менш легендарна за самого автора, книга «Кобзар», в якій поет висловив  насамперед самого себе, свою особистість. Тут його щира й беззахисна у своїй відкритості душа, тут притаманна тільки йому мова, вистраждані думки, пережиті кривди, тут картини саме його, Тарасового, дитинства. Книга від початку і до кінця перейнята вогнем найсильнішого поетового почуття.
Поезії, що входять до неї, складались на тернистих дорогах поетового життя, писались то в мандрах, то в казематах, під самотнім сонцем вигнання. Хоча більшість поезій написані поза межами рідного краю, наскрізь струменить у них світлий образ Дніпра і синя далечінь українських степів. Та найголовніше покликання «Кобзаря» – не дати своєму народові заснути духовно, поет закликає пам’ятати свою історію, боротися із несправедливістю до кінця.
Голова райдержадміністрації вважає, що геніальність великого Тараса осяяла долю й багатьох українських письменників, своєрідно віддзеркалившись і надихнувши  їх у житті та літературно-мистецькій діяльності. Скільки всього вже сказано й написано про Шевченка найвідомішими поетами та письменниками світу, що свідчить про глибоку повагу і значимість до цієї особи. Його слава й шана подолає усі часові перепони й житиме вічно у піснях, віршах, творах,  висловах про Т. Шевченка.
Відвідавши книжкову виставку, кожен читач зможе віднайти щось для себе, відкриє нове, цікаве й особисто близьке для кожного у творчості Тараса Григоровича Шевченка.








 
Переглядів: 1286 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz