lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2016 » Квітень » 21 » У Теофіполі відкрили пам’ятник ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС
11:59
У Теофіполі відкрили пам’ятник ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС

У Теофіполі побільшало на один пам’ятник. У четвер, 21 квітня, по вулиці Заводській освячено стелу – символ пам’яті та вічної шани ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Її встановили біля 36 державного пожежно-рятувального посту головного управління у Хмельницькій області за ініціативи Сергія Притули, начальника районного сектору ГУ ДСНС у Хмельницькій області та Сергія Наумчука, начальника 36 державного пожежно-рятувального посту ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

«Тим хто врятував світ» - вибито слова на граніті біля пожежної частини. Адже 26 квітня минає тридцять років відтоді, як мирний атом увірвався у розмірене життя людей, нанісши непоправної шкоди довкіллю – понівечив землю, отруїв воду, зламав тисячі доль. Рятувати світ від страшної біди мобілізували людей з усієї України. Були серед них і теофіпольчани.

Сьогодні ці працівники пожежно-рятувального посту схилили голови у мовчанні аби вшанувати тих товаришів, працівників міліції, медиків, односельчан, хто протистояв радіаційному вогню та відійшов у вічність, ціною власного здоров’я подарувавши нащадкам майбутнє. Для них відкриття пам’ятника ліквідаторам аварії на ЧАЕС стало неоціненним дарунком - свідченням того, що їхній подвиг не забуто.

Участь у освяченні пам’ятника взяв перший заступник голови райдержадміністрації Петро Вільшинський, заступник голови районної ради Роман Непотас.

Петро Григорович, звертаючись до присутніх, пригадав 26 квітня 86-го: людей, які нічого не підозрюючи, жили своїм життям, про страшну трагедію у Чорнобилі, зауважив, знали навіть не всі ті, хто отримав туди відрядження – пожежники, військові, водії, медики, працівники підприємств... Запевнив, що пам’ятник не випадково звели на одній із центральних вулиць селища, серед житлових будинків, у місці, де щодня проходить та проїжджає величезна кількість людей. Тут його бачитимуть усі, тож він завжди нагадуватиме про героїчний вчинок простих людей. «Щоб попіл байдужості не осів у наших душах», - підсумував він.

Роман Григорович подякував рятувальникам за їхній внесок у добру справу, за щоденний подвиг, побажав здоров’я, миру і злагоди.

Благочинний Теофіпольського району митрофорний протоієрей отець Василь Крисак відслужив панахиду за загиблими та освятив пам’ятник ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

Після того, як хвилиною мовчання було вшановано пам’ять загиблих героїв, присутні оглянули чергову частину та ознайомилися з її роботою.

Ми не маємо права забувати про самопожертву героїв-теофіпольчан, які одними з перших опинились у чорнобильському пеклі і врятували ціною власного життя мільйони людей. У ставленні до них наші серця ніколи не збідніють на вдячність.

Переглядів: 607 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz