lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Грудень » 10 » УАРОР рекомендує розглянути на сесіях районних та обласних рад питання підтримки змін до Конституції України в частині децентралізації
09:49
УАРОР рекомендує розглянути на сесіях районних та обласних рад питання підтримки змін до Конституції України в частині децентралізації

Українська асоціація районних та обласних рад наголошує на необхідності якомога швидшого прийняття Верховною Радою України змін до Конституції України в частині децентралізації. В Асоціації конституційні зміни називають такими, що відповідають сучасним потребам суспільства та вирішують основні задачі, покладені на нього в контексті розбудови місцевого самоврядування.

Про це йдеться у зверненні Президента Української асоціації районних та обласних рад Сергія Чернова, адресованого районним та обласним радам.

«Асоціація неодноразово наполягала на необхідності проведення комплексної реформи місцевого самоврядування, яка має бути впроваджена без зволікань та закріплена шляхом внесення змін до Конституції України. Відповідний законопроект в частині децентралізації влади зареєстрований у Верховній Раді України і підтриманий у першому читанні. Запропоновані ним зміни спрямовані на встановлення і забезпечення фундаментальних положень, що визначаються Європейською хартією місцевого самоврядування, зокрема щодо запровадження принципів повсюдності та субсидіарності, гарантування фінансової спроможності та автономії місцевого самоврядування, надання права районним та обласним радам створення власних виконавчих органів, а також зміну статусу місцевих державних адміністрацій», - йдеться у зверненні.

Звертаючись до районних та обласних рад, Асоціація рекомендувала їм організувати додатково проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади із залученням представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, регіональних офісів реформ, громадських організацій, проектів міжнародної технічної допомоги.

Також у зверненні рекомендовано розглянути на сесіях районних та обласних рад питання підтримки проекту Закону про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади) (реєстр. № 2217а від 01.07.2015) та прийняти відповідні рішення, спрямувавши їх до Верховної Ради України, народним депутатам України, Мінрегіону, Секретаріату Української асоціації районних та обласних рад.

Інфографіка "8 причин оновити Конституцію заради децентралізації" є ТУТ

Джерело: http://decentralization.gov.ua/news/item/id/1076

Переглядів: 522 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz