lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Червень » 3 » Україна за жодних обставин не буде платити за газ політичну ціну в 500 доларів, - Арсеній Яценюк
15:35
Україна за жодних обставин не буде платити за газ політичну ціну в 500 доларів, - Арсеній Яценюк

«За жодних обставин Україна не буде платити Росії 500 доларів США за тисячу кубічних метрів газу. Це не ринкова, а політична ціна, такої ціни немає в Європі. Якщо Росія розглядає Україну як дійну корову, то вона глибоко помиляється», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Верховної Ради України у вівторок, 3 червня.

Якщо відповідна угода з російським «Газпромом» не буде досягнута в рамках передарбітражного врегулювання спору, підкреслив він, українська сторона звернеться в Стокгольмський арбітражний суд.

«Хочу чітко заявити, що український Уряд використає всі засоби і методи для захисту законних прав української держави. Ми нічого не просимо в Росії. Ми вимагаємо ринкового підходу, ми вимагаємо підписати угоду. Ми готові платити, тільки не політичну, а ринкову газову ціну», - сказав Арсеній Яценюк.

Глава Уряду зазначив, що єдино прийнятною ціною на газ для України є ціна у 268 доларів США...

Він повідомив, що за оптимістичним сценарієм Уряд оцінює дефіцит НАК «Нафтогаз Україна» в 62 мільярди гривень, за песимістичним - у 93 мільярди гривень. Арсеній Яценюк зазначив, що за 2013 рік «урядом Януковича не було заплачено майже 1,5 мільярда доларів США за отриманий газ». Також 2013 року російська компанія «Газпром» зробила в повному обсязі попередню оплату на рік за транзит російського газу: «Таким чином 2,5 мільярда доларів, які ми могли б отримати в поточному році і заплатити за газ, - уже немає».

Окрім того, як підкреслив Глава Уряду, за січень та лютий поточного року не були сплачені платежі: «Загальний борг за газ, який отримав цей Уряд при входженні на посаду, становив 2,2 мільярда доларів США. Якщо порахувати ще 2,5 мільярда доларів США, які ми повинні були доотримати від «Газпрому» за прокачку газу, та обсяги кредитів і загальної заборгованості, то за оптимістичним сценарієм ми оцінюємо дефіцит НАК «Нафтогаз Україна» в 62 мільярди, за песимістичним - у 93 мільярда».

Стосовно наявності газу у сховищах, Арсеній Яценюк повідомив, що на початок роботи цього Уряду в українських сховищах загалом було 5 мільярдів кубічних метрів газу, тобто «виключно буферний газ, який практично неможливо підняти на поверхню»: «Станом на сьогоднішній ранок в українських газосховищах є 12 мільярдів кубічних метрів газу. Ми накопичили ресурси. Звичайно, цих ресурсів недостатньо. І для того, щоб пройти зиму, мінімально нам необхідно придбати ще 7 мільярдів кубічних метрів газу».

Глава Уряду також нагадав, що українська сторона підписала з європейськими партнерами угоду про так званий малий реверс: «Перші обсяги цього реверсу дадуть нам можливість закривати поточні потреби у споживанні газу. Якщо у вересні-жовтні ми перейдемо на великий реверс, це нам дасть додаткові можливості для забезпечення енергетичної незалежності країни».

Арсеній Яценюк окремо відзначив позицію Європейської комісії, персонально Президента Європейської Комісії Жозе Мануеля Баррозу та уряду Словаччини, «завдяки яким нам вдалося добитися, щоб Україна за реверсними потоками почала отримувати перші обсяги природного газу».

 

Переглядів: 612 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz