lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Липень » 11 » Уряд проводить оптимальний в сучасних умовах соціально-економічний курс, - М. Азаров
15:05
Уряд проводить оптимальний в сучасних умовах соціально-економічний курс, - М. Азаров
Перше півріччя 2013 року продемонструвало, що ставка на розвиток власного виробництва, визначення інноваційних точок росту, розширення сфер імпортозаміщення – це продуктивна економічна стратегія. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Микола Азаров на засіданні Кабінету Міністрів 11 липня 2013 року.Микола Азаров повідомив, що три попередні роки фінансово-економічну стабільність Уряд забезпечував переважно за рахунок розвитку саме внутрішнього ринку на чому має і продовжити роботу.
Прем’єр-міністр наголосив, що головним напрямком роботи Кабінету Міністрів протягом першого півріччя було створення платформи для активізації економічного росту, стратегію чого визначив для держави Президент України.
За його словами, перша половина 2013 року характеризувалася поліпшенням сальдо торговельного балансу (за даними Національного банку за п’ять місяців від’ємне сальдо скоротилося більше як на 2 мільярди доларів); зростанням обороту роздрібної торгівлі (у січні-травні – на 12% порівняно з січнем-травнем 2012 року); зростанням обсягу виробництва сільськогосподарської продукції (у січні-травні на 5%); утриманням низької цінової динаміки (за І півріччя 2013 року ціни зросли лише на 0,2%); зростанням реальної середньомісячної заробітної плати (у січні-травні на 10%).
Крім того, відзначив Микола Азаров, Уряд у минулому півріччі організував постачання дешевшого газу з Європи.
Також Уряд розпочав наймасштабніше за історію України співробітництво зі світовими лідерами нафтогазової галузі щодо видобутку газу на території нашої країни; забезпечив прийняття закону «Про трансфертне ціноутворювання», що дозволить переорієнтувати економіку на задоволення внутрішнього попиту, на справедливе та ефективне оподаткування, скорочення тіньової економіки.
За словами Прем’єр-міністра, Уряд взяв на себе роль провідника та страхувальника ризиків для бізнесу в державно-приватному партнерстві, розпочав системний діалог з інвесторами. «Успіх конференції «АВС: Україна і Партнери» - яскраве тому свідчення», - зауважив Микола Азаров.
При цьому він додав, що у минулому півріччі Уряд досяг відзначеного партнерами прогресу щодо підписання восени Угоди про асоціацію з ЄС, включаючи всеохоплюючу зону вільної торгівлі.
Крім того, Уряд призначив Уповноваженого представника в Колегії Євразійського економічного союзу. «Ми розраховуємо, що відтепер співробітництво з Митним союзом Росії, Білорусі і Казахстану буде відбуватися прогнозовано і дасть кращі результати», - сказав Микола Азаров.
При цьому він наголосив, що економічна стратегія України – на відміну від більшості європейських держав, де згортаються соціальні гарантії – дала можливість посилити соціальну роль держави, знаходити ресурси на постійне підвищення соціальних виплат. «Це свідчить про те, що Уряд проводить оптимальний в сучасних національних та глобальних умовах соціально-економічний курс», - наголосив Микола Азаров.
Водночас Прем’єр-міністр підкреслив, що позитивні економічні тенденції потрібно і надалі зміцнювати: залучення інвестицій у виробництво, створення нових робочих місць, впровадження енергоефективних технологій, імпортозаміщення і на цій основі – зростання соціальних стандартів, збільшення ємності внутрішнього ринку.
Переглядів: 537 | Додав: andriy | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz