lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Квітень » 7 » Уряд знайшов кошти, щоб третина українців не відчули підвищення цін через газову агресію Росії, - Арсеній Яценюк
17:43
Уряд знайшов кошти, щоб третина українців не відчули підвищення цін через газову агресію Росії, - Арсеній Яценюк

Наші російські сусіди застосували проти України ще один вид агресії - газову агресію», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в суботу, 5 квітня.

Глава Уряду нагадав, що російський уряд «разом із частиною російського уряду, якою є компанія «Газпром», заявили про безпрецедентне збільшення ціни на природний газ для України, яка тепер сягає практично 500 доларів США».

Він підкреслив, що ця ціна – найвища в Європі: «І це є не економічна, а політична ціна».

«Росії не вдалося захопити Україну через військову агресію, і зараз реалізується план тиску і захоплення України через газову і економічну агресію», - підкреслив Глава Уряду.

Керівник НАК «Нафтогаз України», нагадав Арсеній Яценюк, провів перемовини з «Газпромом» у Москві: «Вчора ми чітко і офіційно заявили нашу позицію - Україна готова далі купувати природний газ за ціною, яка існувала з початку поточного року – $268. Це прийнятна і збалансована ціна».

Глава Уряду наголосив, що жодних економічних підстав для росту цін на природний газ не існує: «Основний енергетичний продукт, нафта, знизилась в ціні на рівень $99, а саме до цього показника прив’язується в цілому вартість енергетичних продуктів у світі. Тому політичний тиск є неприйнятним і ціну в $500 ми не приймаємо».

«Ми готові провести всі розрахунки за попередньо поставлений газ і очікуємо офіційної відповіді від російської компанії «Газпром», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що Уряд усвідомлює, що як наступний крок Росія може обмежувати постачання природного газу до України. Глава Уряду звернувся до Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана: «Ми повинні готувати два варіанти розвитку подій, у тому числі і той, коли Росія обмежує і закриває постачання природного газу на територію України».

«В таких сьогодні ми умовах. Але як би нам не було складно, це ми переживемо. Така плата за українську незалежність», - сказав він.

Водночас, наголосив Арсеній Яценюк, в умовах безпрецедентного підвищення цін на природний газ Уряду «вдалося продавати населенню України газ, який в чотири рази дешевший, ніж російська ціна». За його словами, це можливо завдяки тому, що в України ще є газ власного видобутку.

Окрім того, нинішня цінова політика на ринку, як підкреслив він, «змушує Уряд при підвищенні цін на енергоносії прийняти важливе рішення по компенсації людям, які можуть втратити через підвищення цін і тарифів».

«Ми суттєво переглянули модель субсидій і компенсацій, яка працювала в Україні до сьогоднішнього дня», - повідомив Арсеній Яценюк. Внаслідок цього кількість домогосподарств, які отримуватимуть субсидії, зросте з 1 млн до 4,5 млн.

«Загалом 30% населення України буде покрите безпрецедентною програмою компенсації. Це мільярдні кошти з Державного бюджету. Але ми знайшли ці гроші для того, щоб 30% українців не відчули підвищення цін на енергоносії і комунальні послуги. Навіть незважаючи на те, що Росія безпрецедентно підняла ціну на газ і фактично робить все для того, щоб знищити українську економіку і підірвати соціальну стабільність», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду також зазначив, що Кабінет Міністрів має декілька варіантів врегулювання ситуації  щодо ціни на газ: «Ми будемо застосовувати у правовідносинах з російським монополістом «Газпром» всі методи щодо врегулювання ситуації, в тому числі й міжнародно-правові».

Переглядів: 570 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz