lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Жовтень » 21 » В рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича «Діти – майбутнє України»
13:03
В рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича «Діти – майбутнє України»
На реалізацію соціальних ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича «Діти – майбутнє України», сьогодні, відбулася  нарада за участю заступника голови райдержадміністрації Леонтія Олійника, на якій було розглянуто хід виконання Програми забезпечення житлом в Теофіпольському районі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на 2013-2015 роки та  поліпшення соціальної роботи в сільській місцевості. На нараді були присутні працівники Теофіпольського районного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, працівники служби у справах дітей райдержадміністрації, голови сільських та селищних рад.
Як відомо, однією із найактуальніших проблем сьогодення є забезпечення громадян України житлом.  Водночас, особливе занепокоєння викликають випадки коли під загрозою залишитися на вулиці опиняється одна із найбільш вразливих категорій осіб, таких як діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.
 Директор Теофіпольського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Руслана Чоха зазначила, що питання захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема - житлових та майнових прав, розвитку сімейних форм виховання, подолання дитячої безпритульності і бездоглядності, профілактики негативних явищ у дитячому середовищі визначено пріоритетними завданнями соціально-економічного  розвитку району.
 І саме держава, як головний гарант забезпечення прав, має проявляти турботу про таких дітей, як у сфері захисту житлових прав цієї категорії осіб, так і у інших сферах, необхідних для їх повноцінного життя та розвитку.
Для втілення поставленої мети, перш за все досконалим має бути законодавство у цій сфері, адже вчиняючи ті чи інші дії та приймаючи відповідні рішення, органи державної влади та місцевого самоврядування мають дотримуються вимог, встановлених актами законодавства.
На сьогодні, при вирішенні питання щодо захисту житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, законодавство йде двома шляхами: це збереження за вказаною категорією осіб вже належного їм на праві власності чи на праві користування житла, та надання нового жилого приміщення.
 Обов’язок збереження права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб із їх числа на житло, у якому вони проживали з батьками, рідними тощо до влаштування у відповідні заклади, прийомну сім’ю чи встановлення над ними опіки чи піклування, закріплений Цивільним та Сімейним кодексами України, Законом України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», Законом України «Про охорону дитинства» та іншими нормативно-правовими актами.
Начальник відділу соціальної роботи Теофіпольського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Барановська  повідомила , що  станом на 01.10.2013 р. в Теофіпольському РЦСССДМ перебуває на обліку 21 особа з числа дітей – сиріт, позбавлених батьківського піклування. З них 6 - мають житло на праві власності, 15 – на праві користування: 1 особа стоїть на кварт обліку в Теофіпольській с/р,
1 особа з Волице-Полівської с.р., має житло на праві користування, але воно не придатне для проживання. Його включено до районної програми на придбання житла у 2014 р. На даний час за сприяння ТРЦСССДМ, особа перебуває в соціальному гуртожитку для осіб з числа дітей – сиріт, позбавлених батьківського піклування смт.  Чорний Острів .
2 осіб з числа позбавлених батьківського піклування, які перебували в прийомній сім’ї, потребують придбання житла в Шибенській с.р.
 На завершення наради, Теофіпольським РЦСССДМ роздано листи головам сільських та селищних рад, на виконання доручення голови обласної державної адміністрації Василя Степановича Ядухи від 24 вересня 2013 р. щодо вирішення питання про забезпечення житлом  та перебування на кварт обліку дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа.
Переглядів: 619 | Додав: Inna | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz