lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Жовтень » 4 » Василь Ядуха: Хмельниччина має можливості отримати цього року рекордний вал зернових
16:41
Василь Ядуха: Хмельниччина має можливості отримати цього року рекордний вал зернових
Аграрії краю вже четвертий рік поспіль збирають чи не найщедріші в державі урожаї зернових. Такі високі дані є результатом виконання керівництвом області завдань та доручень Президента України Віктора Януковича щодо забезпечення продовольчої безпеки країни. В рамках робочого візиту на Кам’янеччину голова облдержадміністрації Василь Ядуха побував на полях сільськогосподарських підприємств району ТОВ «Максфарм» та ТОВ «Агросолюшнс», де ознайомився з організацією роботи під час збирання зернових культур та на посівній кампанії. Ефективне використання землі – головне завдання, яке ставить перед аграріями очільник краю.
«На Хмельниччині прийнято рішення щодо цілодобової організації роботи як на посівній кампанії, так і на збиранні зернових культур. Уже зібрано близько 70 % зернових – більше 400 з 612 тисяч гектарів, середня урожайність сягає 42 ц/га. Разом з тим, маємо проблему – через несприятливі погодні умови, жнива, особливо пізніх зернових культур, затягнулися. Нині соя не має відповідної фази стиглості і це гальмує посівну кампанію, адже це попередник під посів озимих культур. Виходячи з цього прийнято рішення щодо заміщення площ посіву», - сказав Василь Ядуха.
Попереду ще великий обсяг роботи. Потрібно зібрати близько200 тисяч гектарів кукурудзи на зерно, близько 100 тисяч гектарів сої. В цілому, за словами очільника краю, в області ведеться організовано робота, за останні дні суттєво пожвавлено посів озимих зернових культур: «Із 220 тисяч гектарів запланованих посіяно 130 тисяч гектарів озимих зернових. Робота продовжується. Краще вона організована на півдні і в центрі області, трохи гірше – на півночі у зв’язку з тим, що на полях багато вологи. Це не дає можливості працювати цілодобово як, до прикладу, в Дунаєвецькому чи Кам’янець-Подільському районах».
Влада області поставила перед собою завдання до 9 жовтня завершити посів озимих зернових культур, а до 14 числа максимально завершити збирання сої, гречки, вийти на 50%-60% збирання цукрових буряків. Також до середини місяця зернової кукурудзи планують зібрати з половини засіяних площ.
До слова, урожайність кукурудзи у ТОВ «Агросолюшнс», де побував Василь Ядуха, сягає 120 ц/га, в цілому по області – 80 ц/га.
«Ми сподіваємося отримати вал кукурудзи щонайменше 1,5 мільйона тонн. Якщо це буде зроблено, то Хмельниччина за сприятливих умов має можливість отримати цього року рекордний вал зернових – близько 3 мільйонів тонн», - зазначив голова адміністрації. 

За матеріалами сайту ОДА.
 
Переглядів: 649 | Додав: Inna | Рейтинг: 5.0/2
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz