lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Листопад » 27 » Від Революції Гідності до Країни Гідності – Президент до нової Верховної Ради
17:04
Від Революції Гідності до Країни Гідності – Президент до нової Верховної Ради

Президент Петро Порошенко взяв участь у відкритті першої сесії новообраної Верховної Ради VIII скликання. Глава держави звернувся до Парламенту із посланням "Про внутрішнє та зовнішнє становище України".

За словами Президента, зараз Україна отримала унікальний шанс, "який дуже відповідальний Український народ подарував Українській державі, вперше обравши до Українського Парламенту проєвропейську конституційну більшість". "Наше з вами завдання можна передати простою формулою: відвести загрози і використати шанс", – сказав Петро Порошенко.

Глава держави закликав скористатися унікальними можливостями, які відкрила Революція гідності. "Революція гідності, героїчний спротив українців агресії, повернення на шлях демократії – все це на небачену висоту підняло міжнародний авторитет України", – відзначив Президент, додавши, що "цей авторитет, віру світу в потенційну успішність українського проекту, готовність допомогти в його реалізації ми з вами повинні конвертувати в широкий потік іноземних інвестицій в українську економіку, який вкупі з тяжкою повсякденною працею почне підвищувати соціальні стандарти українців до рівня європейських".

Щодо відносин з новим Парламентом, Президент заявив: "У реалізації реформаторської, проєвропейської коаліційної угоди я є надійним союзником нового парламенту. Керуватимуся насамперед Конституцією України, яка чітко – або більш-менш, відносно чітко, – розподіляє і повноваження, і сфери відповідальності. Зроблю все від мене залежне для злагодженої роботи Верховної Ради, Президента, Кабінету Міністрів".

Говорячи про закон про Національне антикорупційне бюро, який незабаром набере чинності, Президент запропонував призначити керівником цього бюро людину з-поза меж України. "Вона матиме одну перевагу – відсутність зв’язків в українській політичній еліті", - наголосив Глава держави.

"Наша політика має бути спрямована на те, щоб крок за кроком рухатись від країни Революції Гідності до власне Країни Гідності. Хочу, щоб ви кожного разу, ступаючи до цієї зали, – як і я, заходячи у адміністрацію на Банковій, – згадували про полеглих, які віддали життя за Україну. Як за сотні кілометрів звідси, так і в кількох кварталах, на алеї Небесної сотні. І щоб так само згадували про живих, які потребують ефективного урядування, успішних реформ, розвиненої економіки, соціальних гарантій та справедливості", – закликав народних обранців Президент.

Глава держави відзначив, що виклики і загрози, які постали перед нашою державою, перед Україною не стояли з часів Другої світової війни та повоєнної розправи з українським національним рухом.

Президент назвав головними викликами відсутність надійних гарантій зовнішньої безпеки, тотальну корумпованість державного апарату, судової системи, а також безробіття, бідність та соціальну несправедливість, які ворог обов'язково використовуватиме для дестабілізації України.

Петро Порошенко наголосив, що найважливіше зараз і для влади, і для країни – бути єдиними. "Євангеліє вчить, що царства, поділені всередині, – впадуть. Так будьмо ж єдиними, бо настав момент згуртуватися у боротьбі за Україну", – заявив Президент.

Глава держави відзначив, що випробування об’єднали країну. "Хитка ідеологічна рівновага, в якій Україна 23 роки балансувала між Сходом та Заходом, змінилася повною ясністю. Майже 100% людей – за єдину країну. Конституційна більшість українців бачить її унітарною, а не якоюсь там федерацією", – сказав Петро Порошенко.

Переглядів: 575 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz