lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Вересень » 23 » Відбулася колегія облдержадміністрації
09:37
Відбулася колегія облдержадміністрації

22 вересня, голова обласної державної адміністрації Михайло Загородний провів розширене засідання колегії обласної державної адміністрації. Участь у колегії взяв голова Теофіпольської районної державної адміністрації Юрій Маєвський.
Про стан соціально-економічного розвитку області поінформував голова адміністрації Михайло Загородний.
Про участь бібліотечних закладів області в інформаційному забезпеченні розвитку громад інформувала начальник управління культури, національностей та релігій Ірина Трунова.
Як сказала Ірина Миколаївна, планом реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд» на 2014-2015 роки передбачено проведення національної інформаційно-просвітницької кампанії «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування». Бібліотеки Хмельниччини долучилися до реалізації інформаційно-просвітницької кампанії та є центрами доступу до публічної інформації, що сприяє реалізації відповідних конституційних прав і свобод громадян.
876 публічних бібліотек та 182 бібліотечних пункти забезпечують різноманітні інформаційні потреби населення області. У бібліотеках зберігається більше 10 мільйонів примірників друкованих видань. Показник книгозабезпеченості становить 17 документів на одного користувача. Послугами бібліотек щорічно користується понад 600 тисяч осіб або 48% населення області. Станом на 1 серпня 2015 року в області комп’ютеризовано 253 бібліотеки, доступ до Інтернету мають 157 бібліотек, у тому числі 81 сільська. У бібліотеках влаштовано більше 600 Інтернет-місць для користувачів.

Важливим напрямом роботи бібліотек є донесення до громадян інформації з питань проведення реформ, у тому числі й процесів децентралізації. У кожній бібліотеці створено куточки місцевої та правової інформації, 107 бібліотек Хмельниччини входять до Всеукраїнської мережі пунктів доступу громадян до інформації органів державної влади.
Реалізація партнерського проекту «Поінформована громада - демократична країна», дала змогу розширити можливості отримання послуг громад в електронному форматі, сприяти подальшому становленню бібліотек як інформаційних центрів та платформ розвитку громад.

Про стан та перспективи розвитку галузі тваринництва в області присутніх поінформував заступник директора департаменту – начальник управління розвитку тваринництва, переробної та харчової промисловості Вадим Конончук.
Він повідомив, що єдина діюча державна програма підтримки агропромислового комплексу – це компенсація відсоткової ставки за залученими кредитами. На область відповідно до валового виробництва продукції виділено 14,5 млн. гривень. Участь в програмі взяли 21 підприємство. Під час прийняття рішення перевага надавалася підприємствам, які займаються тваринництвом.
В порівняні з минулим роком по всіх категоріях господарств вдалося зупинити спад з чисельності поголів’я великої рогатої худоби і досягти незначний приріст на рівні 1,7%, або на 4,1 тис. голів. Однак, поголів’я корів зменшено на 4,4 тис. голів, або на 3,1%, свиней на 5,8 тис. голів, або на 1,6%, овець і кіз на 500 голів, або на 1,5%, птиці на 1,4 млн. голів, або на 10%.
Через відсутність справедливої ціни на реалізовану тваринницьку продукцію для сільського сектору, адже на 20 - 30% вона не покриває собівартість, не вдається стримати спад поголів’я в господарствах населення.
«Необхідно пам’ятати, що тваринництво, це найбільш трудомістка галузь в сільському господарстві, яка сьогодні дає можливість вижити селянину, поряд з цим забезпечує харчову промисловість сировиною, адже питома вага харчової промисловості в загальному виробництві промислової продукції становить в межах 40%, а питома вага молочної і м’ясної галузі становить понад 35% загального показника харчової промисловості, а тому розвиток тваринництва забезпечить додаткові робочі місця, благополуччя населення та стане запорукою розвитку Хмельнничинни», - сказав Вадим Конончук.
Також, члени колегії затвердили план роботи обласної державної адміністрації на ІV квартал 2015 року.

За матеріалами веб-сайту Хмельницької ОДА

Переглядів: 479 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz