lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Вересень » 9 » Відгомоніла 29 агропромислова виставка-ярмарок « Агро-Поділля 2013»
11:01
Відгомоніла 29 агропромислова виставка-ярмарок « Агро-Поділля 2013»
Рекордна кількість - близько 20 тисяч подолян з усіх куточків нашої області відвідали виставку-ярмарок, яка стала своєрідним звітом аграріїв Хмельниччини про їх досягнення. На виставку завітали делегації з 10 областей нашої держави. Масштаби цьогорічного заходу значно збільшились. Широко представлені надбання з досвіду роботи харчової та переробної промисловості, галузей скотарства, свинарства, птахівництва, бджільництва, науково-методичні доробки навчальних закладів, наукових установ. Більше, ніж торік, було і різноманітної сільськогосподарської техніки, яка відповідає новітнім прогресивним технологіям. Після урочистого відкриття до аграріїв та усіх присутніх з вітальним словом звернувся голова облдержадміністрації Василь Ядуха.
«Більшості з вас відомі слова українського краєзнавця Федора Плотніра: «Якщо буде жити село, то житиме й Україна». Саме виходячи з цього, керівництво нашої держави максимальну увагу приділяє розвитку аграрного сектора економіки. Експорт продукції дає наповнення державного бюджету, і, звичайно галузь забезпечує продуктами харчування населення нашої держави. Президент України Віктор Янукович на одному з засідань Ради регіонів наголошував, що сьогодні завдання для органів влади усіх рівнів – забезпечити надійний розвиток аграрного сектора економіки, залучити молодих спеціалістів до розбудови села, зробити все для того, щоб сільськогосподарські формування розвивалися. І сьогодні Хмельниччина може пишатися своїми хліборобами», - сказав Василь Ядуха.
За останні три роки, за словами голови адміністрації, Хмельниччина показала усій Україні, що у нас – найкращі хлібороби. За цей період розорано 170 тисяч гектарів землі, яка пустувала десятиліттями, і наразі в обробітку більше 1 мільйона 137 тисяч гектарів землі. Тільки в минулому році посаджено більше 300 гектарів молодих садів. «Це говорить про те, що ми не стоїмо на місці, а розвиваємося. І як підсумок нашої роботи той факт, що за 3 роки Хмельниччина збільшила валовий збір зерна на 1 мільйон тонн, а урожайність на 15 центнерів з гектара», - підкреслив очільник краю. І цього року хлібороби області зібрали гарний урожай ранніх зернових, намолотили близько 1,4 мільйона тонн при урожайності більше 40 центнерів з гектара. Василь Ядуха подякував керівництву і аграріям насамперед Волочиського і Городоцького районів, які намолотили понад 100 тисяч тонн ранніх зернових. Крім того Волочиський район отримав найвищий урожай в області – майже 47 центнерів ранніх зернових на круг. «Хочеться вірити, що не дивлячись на об’єктивні і суб’єктивні причини, ми будемо пам’ятати головну істину, що землю обманути неможливо. Ми бачимо деяку строкатість і зменшення урожайності по деяких територіях, але працюватимемо, аби в подальшому уникнути цього. Разом з цим маємо пишатися цілим рядом господарств, які намолотили в непростих умовах щедрі урожаї», - зазначив голова адміністрації. Як приклад назвав «Гером Інвест» Ярмолинецького району, де в середньому зібрали по 76 центнерів з гектара ранніх зернових, а фермер Василь Габай – 90 центнерів, « Подільський бройлер» Дунаєвецького району - 68, «Лотівка еліт» Шепетівського – 67 центнерів з гектара. Поряд з цим Василь Ядуха наголосив на необхідності ще раз проаналізувати досягнення і зробити висновки: «Ще раз ставимо перед собою завдання – земля має бути передана тим, хто її любить, хто вирощує гарні врожаї і допомагає розвивати село».
Програма відродження галузі тваринництва на Хмельниччині в дії. За словами голови адміністрації, тільки за перше півріччя цього року кількість ВРХ по всіх категоріях господарств зросла на 22 тисячі голів, свиней на 39 тисяч, а птиці на 4 мільйони голів. Агроформування Хмельниччини збільшили виробництво м’яса на 15%, молока на 3%, яєць курячих - вдвічі.
«Я щиро дякую усім, хто робить конкретні справи як в рослинництві, так і в тваринництві, піднімає авторитет нашого краю. І надалі аграрний сектор має бути головним в нашій роботі, адже хліб - всьому голова, а село - це колиска нашої України. Село має обов’язково відроджуватися, створюватися нові робочі місця, розвиватися інфраструктура», - сказав Василь Ядуха. Найкращим хліборобам він вручив грамоти облдержадміністрації та подарунки.
Родзинкою свята обласного масштабу став велетенський хлібний колос. Усі райони представили увазі відвідувачів традиційні святкові короваї.
Варто відзначити, що участь у виставці взяли представники харчової та переробної промисловості. Впродовж роботи виставки була організована торгівля різноманітною сільськогосподарською продукцією, влаштовувалися аукціони з продажу свиней і ВРХ.
Виставкові експозиції районів дуже змістовно та яскраво показали гостям здобутки сільськогосподарської галузі. Своєю творчістю вітали районні художні колективи. Гостей пригощали різноманітними наїдками. Гарний настрій подолян підтримував переможець шоу «Україна має талант 5» колектив «Лісапедний батальйон».
Переглядів: 695 | Додав: andriy | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz