lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Червень » 16 » Виступ Президента на засіданні Ради національної безпеки і оборони України
17:57
Виступ Президента на засіданні Ради національної безпеки і оборони України

Шановні учасники засідання!

Я пропоную почати наше сьогоднішнє засідання і вшанувати пам’ять загиблих у Донецькій і Луганській областях під час антитерористичної операції хвилиною мовчання.

Хвилина мовчання.

Прошу сідати.

Дорогі друзі! У нас сьогодні засідання Ради національної безпеки і оборони відбувається за надзвичайних обставин, і порядок денний, який був сформований, передбачає аналіз поточної ситуації, яка склалася на території Донецької та Луганської областей.

Також пропонується обговорити деталі мирного плану ініціатив Президента, який має бути запропонований вже на цьому тижні.

Крім того, за розкладом і по графіку, відповідно до тих рішень, які сьогодні будуть прийняті Радою національної безпеки і оборони, буде запропоновано припинення вогню як початок реалізації мирного плану Президента. Я також сподіваюся, що нам вдасться все зробити, щоб це прозвучало вже на цьому тижні, і ми очікуємо дуже скоординованих дій всіх представників української влади і рішуче схвалення мирних ініціатив Президента мешканцями Донецька, мешканцями Луганська, що дає можливість мирного вирішення ситуації на Донбасі.

Я хочу наголосити, що час дії припинення вогню буде обмежений. Безвідповідально сьогодні втягуватись в затяжний переговорний процес, бо нам не потрібні переговори заради переговорів. Нам сьогодні конче потрібно, щоб ми вийшли на режим, коли, з одного боку, ми зможемо гарантувати безпеку всім, хто живе  в Донецьку і Луганську, ми зможемо гарантувати захист від мародерства, і сприяти процесу роззброєння, за яким послідує рішення щодо амністії або захисту від кримінальної відповідальності тих осіб, які не скоїли важких злочинів, на чиїх руках немає крові.

Левову частину мирного плану ми, наша команда, виклала під час моєї інавгураційної промови Президента. Там є і ключові елементи децентралізації влади. Хочу вам сказати, що ми обговорили і з Прем’єр-міністром України, і з Головою Верховної Ради конституційні зміни. Я думаю, що на цьому тижні проект змін до Конституції мною буде підписаний і внесений до Парламенту. Також сподіваюся, що цього тижня він буде направлений до Венеціанської комісії.

Цей проект змін до Конституції передбачає ключовий елемент мирного плану – децентралізація влади. Децентралізація влади, над якою багато працював український Уряд, основи концепції якої було розроблено зі мною. Я впевнений, що таким чином делегування значної частини президентських повноважень територіальним громадам дозволить сьогодні взяти на себе і відповідальність, і напрямки щодо розвитку регіонів саме територіальним громадам і місцевим радам, які будуть обрані вже з новими повноваженнями і які будуть мати можливість формувати виконкоми.

Я переконаний, що левову частину проблем, починаючи з проблем застосування мови, включаючи російську мову, на території громади – це будуть повноваження місцевих органів влади. Значна частина гуманітарних питань, значне розширення бюджетних можливостей буде кореспондуватися із значним підвищенням відповідальності територіальних громад.

Також передбачається, що одразу ж після прийняття мирного плану і змін до Конституції мають бути проведені дострокові місцеві вибори у Донецьку і Луганську для того, щоб громада мала можливість сформувати своїх представників і в такий спосіб дати владні повноваження, з якими б вони несли відповідальність за мир, спокій, злагоду на території громади.

Активне і рішуче кріплення боєздатності Збройних Сил України також буде ключовим елементом моєї президентської політики і ми зможемо сьогодні гарантувати недоторканість кордонів України, в тому числі на ділянці кордону з Російською Федерацією.

Ви знаєте, що одним із пунктів сьогоднішнього засідання РНБО є завершення процесу повернення контролю над ділянкою кордону України з Російською Федерацією. Можу констатувати, що за останній тиждень досягнуті рішучі зміни в ситуації на цій ділянці кордону. Більше ніж на 250 кілометрах кордону повернутий контроль, встановлені блокпости. За моїм дорученням сьогодні секретар РНБО провів відповідну прес-конференцію з визначенням нових блокпостів, нових пунктів розташування Збройних Сил спільно з прикордонниками, які сьогодні дозволяють стверджувати, що шляхи потрапляння до української території збройних підрозділів, танків, систем залпового вогню, артилерії, яка ще нещодавно вільно перетинала кордон - сьогодні на двох найбільш небезпечних ділянках цей шлях закрито. І ми рішучими діями на цьому тижні збираємося відновити безпеку на державному кордоні. Я сподіваюсь, що нам це вдасться зробити в повному обсязі.

Відверто кажу, що це є єдиним стримуючим моментом для запровадження режиму припинення вогню. Як тільки кордон буде закритий, одразу ж ми можемо проголошувати систему припинення вогню. Оголошувати припинення вогню на відкритому кордоні є безвідповідально до ситуації, яка складається у Донецьку і Луганську. І сьогодні, я ще раз кажу, рівень боєздатності, рівень рішучості Збройних Сил, прикордонників, Національної гвардії дає мені підстави для стриманого оптимізму щодо термінів запровадження.

Крім того, ми заслухаємо доповідь про ситуацію на території областей. У нас присутні сьогодні і виконуючий обов’язки губернатора Луганської області, і голова адміністрації Донецька, і я думаю, що сьогодні у нас буде розглянуто і питання оборонного замовлення з урахуванням уже тієї ситуації, того досвіду, які ми набули за останні 2-3 місяці.

 

 

 

 

Переглядів: 681 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz