lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Вересень » 26 » Виступ Президента під час презентації інвестиційних можливостей України в рамках шостого Світового економічного симпозіуму
15:49
Виступ Президента під час презентації інвестиційних можливостей України в рамках шостого Світового економічного симпозіуму
Шановні учасники симпозіуму!
Радий зустрічі з вами в Гарвардському Клубі - важливому осередку прийняття рішень для протидії викликам, які стоять перед світовою політичною та діловою елітою.
Вітаючи вас на презентації національних проектів та інвестиційних можливостей України, я хочу відзначити, що ми надаємо пріоритетного значення економізації зовнішньої політики. При цьому особливу увагу ми приділяємо підтриманню дієвого діалогу з інвесторами як усередині країни, так і поза її межами.
Сподіваюся, що ця презентація сприятиме зростанню інтересу великого бізнесу до України. Ви матимете можливість ознайомитися із перспективами залучення інвестицій в одну з найбільш динамічних економік Європи з потужним потенціалом розвитку.
Шановні пані та панове!
За роки незалежності Україна пройшла непростий шлях до створення відкритої економіки у сучасному глобалізованому світі.
Важливим підсумком розвитку України у найближчій перспективі стане підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом під час Вільнюського саміту «Східного партнерства» 28-29 листопада 2013 року.
Цей документ - не просто декларація щодо започаткування якісно нового рівня відносин між Україною та ЄС.
Для України це, передусім, - детальна програма перетворень в усіх сферах життя нашої держави відповідно до європейських стандартів, дорожня карта нашого зближення з Європейським Союзом, інструмент консолідації європейських цінностей.
Відзначу, що ми вже розпочали підготовку необхідної законодавчої та інституційної основи для імплементації майбутньої Угоди.
В Україні сьогодні реалізуються безпрецедентні за масштабами та глибиною перетворення в усіх сферах суспільного життя.
Кардинально змінюється система судочинства, правоохоронна система, йде розбудова інститутів правової держави, покращуються умови роботи для бізнесу, модернізується енергетичний сектор тощо.
Ключовою складовою Угоди стане створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. Це робить нашу державу частиною європейського ринку, а відтак - стимулюватиме продовження її якісної модернізації.
Україна стає більш зрозумілою та доступною для всіх партнерів та інвесторів, які працюють з країнами-членами ЄС, адже відтепер її економіка функціонуватиме за єдиними правилами і стандартами.
Я переконаний, що приєднання внутрішнього ринку України, її виробничих та сільськогосподарських потужностей до європейського економічного простору матиме суттєвий позитивний вплив на загальноєвропейську економічну ситуацію та допоможе процесу виходу Європи з кризи.
Запровадження поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, за оцінками експертів, збільшить ринок ЄС майже на 7%, виробництво товарів та послуг в Європі - більш ніж на 1%, експорт європейських товарів та послуг у світі - майже на 1%.
При цьому Україна отримає шанс ще глибше розкрити свої переваги на світовому ринку.
Скажу лише про деякі з них.
Україна має набагато меншу у порівнянні з країнами ЄС конкуренцію на внутрішньому ринку.
Вона володіє висококваліфікованою робочою силою.
Наша держава має розвинуту і конкурентоздатну галузь сільського господарства, що демонструє стабільне зростання на рівні 5% щорічно, а це у 2 рази більше, ніж у середньому в країнах ЄС.
Експорт продукції в галузі інформаційних технологій з України у 2013 році складе близько 1,8 млрд доларів США. За цим показником наша країна входить до п’ятірки лідерів регіону Центральної та Східної Європи.
Тому, очевидно, можливості інвестувати в Україну далеко не вичерпані.
Шановні пані та панове!
Важливою складовою модернізації є поліпшення інвестиційного процесу.
Ми зосередилися на удосконаленні механізмів державної регуляторної політики через зменшення втручання держави в діяльність бізнесу, спрощення та вдосконалення існуючих процедур регулювання.
Ми розуміємо, що більшість інвесторів представляє сьогодні великий міжнародний бізнес.
Це - транснаціональні корпорації, інвестиційні компанії, банки, з якими ми сьогодні співпрацюємо і маємо зобов’язання відносно один одного.
Тому в Україні ми працюємо над тим, аби знайти такий формат стосунків, який би повною мірою реалізував принцип державно-приватного партнерства.
Діалог влади та бізнесу розвивається на усіх рівнях. На найвищому його втілено у Раді вітчизняних та іноземних інвесторів при Президентові України, у якій широко представлені американські компанії («Майкросо̀фт», «МакДо̀нальдс», «Ернст енд Янг», «Прайсвотерхаузку̀перс», «Ка̀ргілл», Американська торговельна палата в Україні).
Діяльність Ради спрямована на стимулювання інвестиційної діяльності в Україні з урахуванням передового вітчизняного та іноземного досвіду у сфері залучення інвестицій. В листопаді в Києві відбудеться її чергове третє засідання.
Нами було визначено ключові пріоритетні сфери економіки, які є привабливими для інвестицій. Це, передусім, енергетика - як традиційна, так і альтернативна, інфраструктура та сільське господарство. У цих галузях Україна є глобальним гравцем та відіграє значну роль у світовій економіці.
На кожному із зазначених напрямів започатковано реалізацію масштабних національних проектів. Це проекти, які мають особливу підтримку з боку держави. І це саме ті проекти, які можуть становити практичний інтерес для ваших інвестицій.
Зупинюся на ключових з них.
Почну з енергетики, яка є стратегічно важливою галуззю для будь-якої держави.
З метою гарантування належного рівня забезпечення національної енергетичної безпеки ми успішно працюємо над диверсифікацією постачання вуглеводнів в країну.
Спільно з американськими партнерами (компанія «Екселерейт Енерджі» та ін.) до середини наступного року буде запущено першу фазу проекту «LNG-термінал», що дозволить Україні приймати до 5 мільярдів кубічних метрів природного газу.
Україна також розширює видобуток власних енергоносіїв, зокрема сланцевого газу. Провідні світові компанії, такі як «Шелл», вже розпочали свою роботу в Україні. Очікуємо, що в найближчому майбутньому до них також приєднаються «Шеврон», «Ексон Мобіл» та інші.
У рамках реалізації національних проектів спільно з Урядом Китаю реалізується проект «Повітряний експрес», який став першим у сфері інфраструктури, що впроваджується не за бюджетні кошти, а за участі інвесторів.
Урядом України схвалено будівництво першої в Україні концесійної дороги за підтримки Міжнародної фінансової корпорації.
Створюються нові підгалузі - такі як сміттєпереробка в рамках нацпроекту «Чисте місто» та агрологістика в рамках проекту «Зелені ринки».
Спільно з компаніями «Інтел» та «Еппл» в усіх регіонах України впроваджується нацпроект «Відкритий світ».
Створюється інноваційний парк «Біонік Хілл» у місті Києві.
Розпочинається будівництво перших 10 індустріальних парків.
Вже зараз ми бачимо, що найбільш цікавими для інвестора галузями є сільське господарство, інформаційні технології, автомобілебудування, альтернативні джерела енергії, харчова промисловість, хімічна та видобувна галузі.
Не можу не відзначити перспективи індустрії туризму і відпочинку в Україні.
Україна спільно зі своїм сусідом Польщею у червні минулого року приймала Чемпіонат Європи з футболу. За оцінками як фахівців, так і уболівальників, це свято футболу пройшло на надзвичайно високому рівні. Завдяки проведенню цієї події Україна створила стартовий майданчик для його подальшого розвитку.
У 2015 році Україна прийматиме Європейський чемпіонат з баскетболу, а наші амбіції на 2022 рік - провести в Україні зимові Олімпійські ігри. Для цього існують необхідні унікальні природні можливості - Карпатські гори в Західній Україні.
Шановні учасники заходу!
Як я вже відзначав, держава надає повну підтримку у реалізації національних проектів. Як Президент України гарантую, що така позиція залишатиметься незмінною.
Мною було окреслено лише деякі можливості для інвестицій в Україну.
Голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України розкаже про них докладніше.
Користуючись нагодою, запрошую вас відвідати Київ у листопаді цього року для участі у Регіональному саміті Всесвітнього економічного форуму.
З радістю будемо вітати вас також у грудні під час Другої міжнародної інвестиційної конференції.
Очікуємо, що на цих заходах будуть присутні як компанії, які вже працюють в Україні, так і нові партнери-інвестори.
Бажаю вам плідної роботи.
Дякую за увагу.
 
Переглядів: 735 | Додав: andriy | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz