lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2016 » Січень » 15 » Володимир Гройсман назвав основні завдання щодо децентралізації на 2016 рік (+відео)
10:16
Володимир Гройсман назвав основні завдання щодо децентралізації на 2016 рік (+відео)

Підтримка об'єднання громад, підвищення їх спроможності, передача повноваження на місця та розвиток місцевої демократії – основні завдання, які мають бути здійснені у 2016 році задля подальшого провадження децентралізації в Україні. Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, відкриваючи нараду "Основні напрямки децентралізації влади в Україні в 2016 році" у четвер.

Об'єднання територіальних громад

Влада у 2016 році має сконцентрувати зусилля щодо підтримки об'єднаних територіальних громад, зазначив Володимир Гройсман. "Маємо показати успіх управління на базовому рівні", - заявив керівник парламенту.

За його словами, об'єднані територіальні громади отримають кращі умови та можливості для подальшого розвитку.

Розподіл повноважень

Окрім того, за словами Володимира Гройсмана, у країні необхідно чітко розподілити повноваження та відповідальність на різних рівнях – громад, міста, району, області, зокрема у сфері освіти та охорони здоров'я. "Якщо ми хочемо досягнути якості, то маємо чітко розуміти, хто за це відповідає у нашій країні", - наголосив він.

Керівник парламенту наголосив, що оптимізація видатків у різних сферах, передбачена Державним бюджетом на 2016 рік, не має йти на їх шкоду та заважати здійсненню управління місцевими громадами.

"Ми повинні врегулювали всі повноваження, врегулювали всі відповідальності і побудували якісну взаємодію. Я розраховую на те, що ми зможемо це зробити", - підкреслив голова Верховної Ради.

Підвищення спроможності органів місцевого самоврядування

Ще одне ключове питання у сфері децентралізації, за словами Володимира Гройсмана, є спроможність органів місцевого самоврядування. "Якщо ми передаємо повноваження, ми маємо бути впевнені, що ці повноваження будуть виконані і якісно вплинуть на життя людей", - зазначив він.

Керівник парламенту наголосив, що необхідно навчати місцеві громади ефективно управляти власними ресурсами, зокрема організовуючи курси підвищення кваліфікації, надаючи методичну та юридичну допомогу та ін.

Голова Парламенту також закликав оперативно вирішити питання щодо прийняття Закону про місцеве самоврядування.

Місцева демократія

Нарешті, важливе значення щодо реформи децентралізації в Україні має розвиток місцевої демократії. Це питання здатне забезпечити відповідальність органів місцевої влади як перед державою, так і громадою, зазначив голова Верховної Ради. "Механізм місцевої демократії, можливості впливу громадян на свою владу має залишатися в полі нашої уваги і прийняття конкретних відповідних рішень", - наголосив Володимир Гройсман.

"Спроможність, повноваження, подальша передача, і відповідальність, розвиток місцевої демократії – це мають бути три ключові завдання, які дозволять нам змінити ситуацію в кращий бік. Найкраща наша орієнтація – це успіх", - наголосив голова Верховної Ради.

Підсумовуючи, Голова Верховної Ради висловив сподівання, що результатом обговорення під час наради стане операційний план на 2016 рік з чіткими термінами та відповідальністю, що дозволить забезпечити "ефективне провадження в подальшому децентралізації, яка є абсолютно європейською, і такою, що може змінити нашу країну в бік підвищення рівня життя людей".

Джерело: http://decentralization.gov.ua/news/item/id/1364

 

Переглядів: 493 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz