lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Липень » 11 » Володимир Гройсман: Україна має стати енергонезалежною країною
11:22
Володимир Гройсман: Україна має стати енергонезалежною країною

Україна має стати енергонезалежною країною – це першочергове завдання, над вирішенням якого сьогодні працює Уряд. Про це на брифінгу в Будинку Уряду заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.
Він поінформував, що Україна планує зменшити споживання природного газу на 5 мільярдів метрів кубічних до 2020 року і тим самим знизити на 8,6 млрд. грн. видатки державного бюджету на компенсацію НАК «Нафтогаз України» різниці між закупівельною ціною імпортного природного газу та ціною природного газу, що постачається теплогенеруючим підприємствам для виробництва теплової енергії для населення. Для цього у Міністерстві розробили механізм економічного стимулювання заміщення споживання природного газу у сфері теплозабезпечення іншими видами палива і Уряд вже схвалив таке рішення.
Віце-прем’єр-міністр пояснив, що сьогодні фактична вартість однієї гігакалорії тепла, виробленої з природного газу, становить 912 грн., з яких 598 грн. компенсує держава. Тобто населення отримує тепло вартістю 314 грн. за одну гігакалорію.
«Це означає, що держава щороку витрачала десятки мільярдів гривень на таку компенсацію. Це близько 35 млрд. грн., які НАК «Нафтогаз» перераховував Росії і ці кошти працювали на її економіку. Сьогодні ми прийняли рішення, що теплогенеруючі підприємства, які переходять на біопаливо, отримують компенсацію на різницю в тарифах в розмірі 508 грн. за одну гігакалорію тепла. Держава таким чином зможе за 5 років заощадити близько 5 млрд. куб.м. газу, тобто майже половину того обсягу газу, який сьогодні витрачається для забезпечення населення і бюджетної сфери теплом. Найголовніше, ці 508 грн. залишатимуться в Україні і працюватимуть на її економіку», - пояснив урядовець. Він додав, що це дасть серйозний мультиплікаційний ефект – завантаження потужностей вітчизняних підприємств, що спеціалізуються на виробництві котлів, які працюють на біопаливі, і підприємств, які виробляють альтернативне паливо. Плюс – це створить десятки тисяч нових робочих місць.
Також серед урядових рішень в сфері заміщення газу, Віце-прем’єр-міністр назвав стимулювання споживачів переходити на електроопалення.
«Встановлено спеціальний тариф на електроенергію в розмірі 30 копійок для тих споживачів, які перейшли на використання електричних котлів замість газових. Це дуже вигідно, і ми сподіваємося, що люди почнуть заміщення», - сказав він.
Володимир Гройсман також закликав споживачів економно споживати енергоресурси.
«Я б хотів звернутись до всіх: нам треба максимально економити газ, обмежувати його використання. Це питання використовується, як особливий вид агресії проти України. Це питання нашої незалежності», - сказав Віце-прем’єр-міністр.

Довідково
9 липня Уряд схвалив постанову «Про стимулювання заміщення газу», якою передбачено фінансове забезпечення бюджетної програми «Компенсація різниці в тарифах на виробництво теплової енергії на теплогенеруючих установках з використанням будь-яких видів палива та енергії на заміщення природного газу» Цю компенсацію проводитимуть за рахунок зменшення суми коштів бюджетної програми «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію…».

Переглядів: 506 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz