lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Липень » 28 » З розширеного засідання колегії обласної державної адміністрації
19:43
З розширеного засідання колегії обласної державної адміністрації

Сьогодні голова облдержадміністрації Михайло Загородний провів розширене засідання колегії. Участь у засіданні взяв голова Теофіпольської райдержадміністрації Юрій Маєвський.
Перед початком зібрання Михайло Васильович поінформував, що до складу колегії введено президента Хмельницької торгово–промислової палати Наталію Бєлякову та директора ДП «Новатор» Анатолія Вдовиченка.
На колегії було розглянуто такі питання: про підсумки соціально-економічного розвитку області за І півріччя 2015 року; про стан реалізації в області державної політики у сфері пенсійного страхування; про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік; про нагородження Почесною відзнакою «За заслуги перед Хмельниччиною».
Про підсумки соціально-економічного розвитку області за І півріччя 2015 року доповів директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі Юрій Драч.
На сьогоднішній день Хмельниччина має потужний промисловий сектор, в якому нараховується понад 1740 підприємств. На них зайнято 51,5 тис. чоловік, або 23,4% від загальної кількості працюючих в області.
Індекс промислової продукції за підсумками січня–червня 2015р. у порівнянні з січнем–червнем 2014р. становив 104,2% (по Україні – 79,5%). За цим показником серед регіонів держави Хмельницька область посіла 6 місце (за січень–червень 2014року – було 19 місце).
До бюджетів всіх рівнів промисловими підприємствами за 6 місяців 2015 року сплачено податків на суму 632,2 млн. грн., що складає 33,4% надходжень до зведеного бюджету області.
Підсумовуючи перше питання голова Михайло Загородний наголосив на тому, що до 1 листопада адміністрація планує перейти на електронний документообіг. Михайло Васильович наголосив на тому, що нова система зменшить безпосереднє спілкування з чиновниками і унеможливить корупційну складову під час розгляду будь-яких питань. Крім того, звертаючись до присутніх у залі районних керівників, очільник області звернув їхню увагу на кількість послуг, що надаються у ЦНАПах. Найменша кількість видів адмінпослуг, які надаються адміністраторами ЦНАПу залишається у Городоцькому та Славутському (по 72 послуги), Дунаєвецькому (75), Теофіпольському (77), Старосинявському та Новоушицькому (по 82 послуги), Ізяславському (83), Волочиському (85), Полонському (86) районах.
«Якщо, до прикладу, один район може забезпечити надання 96 послуг у ЦНАПі, то й інші райони мали б забезпечити такий рівень обслуговування населення», - сказав Михайло Васильович.
Одним із питань, що розглядались сьогодні на розширеному засіданні колегії обласної державної адміністрації, було питання стану реалізації в області державної політики у сфері пенсійного страхування, з якого проінформувала учасників зібрання начальник головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області Ольга Заярнюк.
В ході засідання Ольга Сергіївна доповіла, що в області станом на 1 липня поточного року в Державному реєстрі загальнообов'язкового державного соціального страхування із 651,8 тис. осіб працездатного віку статус застрахованої особи має 372,6 тис. (57,2%), що менше на 29% (на 151 тис.) до 2000 року – початку ведення Державного реєстру Пенсійним фондом України. Однією з основних причин зменшення кількості застрахованих осіб є розвиток технологічних процесів, що спричиняє вивільнення працюючих.
В порівнянні з 2000 роком найбільшими темпами зменшується кількість застрахованих осіб у сільському господарстві – на 84%. У червні 2015 року зафіксовано 25,6 тис. працюючих у сільському господарстві проти 161 тис. у 2000 році (втрата понад 135 тис. осіб). У виробничій галузі задіяно 42,1 тис. працюючих, що вдвічі менше проти 88,3 тис. у 2000 році. Вдвічі зменшилась кількість працюючих в бюджетній сфері. За п’ятнадцять років загальна кількість фізичних осіб - підприємців збільшилась в 3,5 рази, хоча лише кожний другий з них має статус застрахованої особи. Загалом в області майже кожен другий не застрахований в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, а отже – втрачає право на будь – яку державну страхову виплату.
Поряд з цим, викликає і занепокоєння співвідношення працюючих та пенсіонерів, яке в області критичне – пенсіонерів на 44,3 тис. більше ніж працюючих, тобто на 10 працюючих – 11 пенсіонерів. Такі реалії безпосередньо впливають на наповнення бюджету Пенсійного фонду України та можливість підвищення розмірів пенсійних виплат.
Заслухали члени колегії доповідь директора Департаменту фінансів Сергія Пенюшкевича про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік.
Після інформації Сергія Пенюшкевича про основні особливості внесення змін до головного фінансового документа області за галузями на поточний рік, члени колегії погодили цей проект рішення. Він буде поданий обласній раді для розгляду та затвердження депутатами облради на тридцять третій сесії 20 серпня.

 

За матеріалами веб-сайту Хмельницької ОДА

Переглядів: 568 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz