lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Вересень » 29 » Задля збереження миру в світі необхідне реформування ООН - Глава держави
08:39
Задля збереження миру в світі необхідне реформування ООН - Глава держави

Під час виступу на Саміті з питань миротворчості Президент України Петро Порошенко наголосив, що задля збереження миру та зміцнення діяльності ООН необхідно провести її реформування.

"В ці дні світ серйозно стурбований збільшенням числа заворушень та насильства по всьому світу і обґрунтовано очікує більшої участі Організації Об'єднаних Націй у відновленні миру і безпеки. Я вважаю, що ООН повинна скористатися цією можливістю і вирішувати поточні проблеми безпеки шляхом ефективного реформування своїх можливостей з підтримки миру", - сказав Глава держави.

На думку Петра Порошенка, міцним підргунтям для таких змін могли б стати останні ініціативи Генерального секретаря ООН, зокрема, щодо всеосяжного перегляду архітектури ООН з підтримки та будівництва миру, а також доповідь Незалежної групи високого рівня щодо миротворчих операцій.

Президент також закликав країни-члени Генасамблеї ООН підтримати Україну, надавши їй статус непостійного члена Організації.

"Якщо Україна отримає місце в Раді Безпеки на термін 2016-2017 років на виборах, які відбудуться протягом декількох тижнів, питання про консолідацію діяльності ООН з підтримки миру буде серед наших основних пріоритетів", - сказав Петро Порошенко, звернувши увагу на питання підвищення пропускної спроможності миротворчих операцій шляхом заповнення критичних прогалин, зокрема в частині авіації та зміцнення співпраці Ради Безпеки ООН з державами, що надають військові і поліцейські контингенти, забезпечення безпеки "блакитних касок".

"Україна заслужила свою репутацію «миротворчої» нації. З моменту здобуття незалежності, більше 34 тис. українських "блакитних касок" взяли участь у більш ніж 20 операціях під егідою ООН, повернувши мир і безпеку в понівечені війною регіони. Мужність українських вертольотчиків в операціях ООН у Кот-д'Івуарі та Ліберії стала легендарною", - сказав він, нагадавши, що Україна та її військовослужбовці підтримували і підтримують миротворчі місії ООН у світі.

"Україна залишається однією з основних країн, що надає військові вертольоти для ООН - найбільш необхідні і цінні активи, що дозволяють проводити сьогоднішні складні місії.Ми готові підсилити операції ООН 6 українськими військовими вертольотами з Ліберії і Кот-д'Івуару після завершення операцій ООН у цих країнах", - також додав Петро Порошенко підкресливши, що готова це зробити у вкрай важких безпекових умовах, будучи об’єктом агресії Російської Федерації.

У цьому контексті Глава держави зазначив, що на Донбасі проти зрадницької російської агресії відчайдушно борються Збройні Сили України та волонтери і наголосив на тому, що у ці дні Україна потребує підтримки та допомоги.

"Я впевнений, що ми зможемо знайти спільний підхід, а успіх нашої координації та співробітництва буде найкращим надихаючим сигналом світові щодо ефективності Організації перед лицем невідкладних викликів в галузі безпеки", - сказав Петро Порошенко.

Президент також повідомив присутнім про створення спільного українсько-польсько-литовської бригади з 2 тисяч солдатів, серед яких 527 українців, діяльність якої також спрямована на участь у міжнародних миротворчих операціях на основі мандата Ради Безпеки ООН.

Переглядів: 543 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz