lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Липень » 28 » «ЗБЕРЕЖЕМО ЛІС ТА ВРОЖАЙ ВІД ВОГНЮ»
14:44
«ЗБЕРЕЖЕМО ЛІС ТА ВРОЖАЙ ВІД ВОГНЮ»

Літо у розпалі. Саме під час жнив та дозрівання зернових культур, різко підвищується небезпека виникнення пожеж на хлібних ланах, зернотоках, заготівельних пунктах та елеваторах. Дозріла на полях хлібна маса, солома та стерня є дуже сухою і легкозаймистою, особливо в умовах сухої, спекотної погоди та вітру. Невеличке джерело відкритого вогню може викликати велику пожежу і тоді результати багатомісячної напруженої праці багатьох людей пропадають миттєво, завдаючи при цьому величезних матеріальних збитків. Тому необхідно всім пам’ятати, що найменша людська необачність і легковажність може раптово призвести до пожежі та значної втрати врожаю. Як засвідчує статистика, основними причинами виникнення пожеж на хлібних ланах та поблизу них, на зернотоках, заготівельних пунктах, елеваторах є: необережне поводження з вогнем при палінні, розведення та залишення без догляду багать поблизу хлібних полів, дитячі пустощі з вогнем, іскри, що вилітають із вихлопних труб двигунів. В умовах сухої, спекотної погоди при вітрі невеличкі осередки вогню на полях дуже швидко розповсюджуються і переростають у великі пожежі. Щоб не допустити виникнення пожеж при дозріванні та збиранні врожаю необхідно суворо дотримуватися правил пожежної безпеки
Хлібороби Хмельниччини в тяжких погодних умовах борються за кожний гектар урожаю. Недарма, ще з давнини казали, що день у цей період рік годує. Адже хліб – це головне наше багатство. За прогнозами фахівців агропромислового комплексу, цього року очікується гарний урожай зернових. Від того, як він буде зібраний і збережений, залежить чи буде в державі та кожного з нас на столі протягом року якісний та доступний за ціною хліб. Тому сьогодні дуже важливо не тільки зібрати врожай, але й зберегти його від небезпечного і підступного ворога – вогню.
У зв’язку з цим управління з питань цивільного захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації звертається до громадян із суворим застереженням:
Пам’ятайте! Палити, розводити та залишати без догляду багаття, застосовувати будь-який відкритий вогонь на хлібних ланах полях і поблизу них, зернотоках, заготівельних пунктах, елеваторах, поблизу скирт соломи і сіна, спалювати стерню, пожнивні залишки на полях та поблизу них категорично забороняється!

Також з настанням літнього пожежонебезпечного періоду зростає ймовірність виникнення пожеж у лісових масивах. Найменша необережність із вогнем у лісі може спровокувати масштабну лісову пожежу. Нерідко під час таких пожеж страждають люди – адже дим отруює повітря, сприяє загостренню захворювань органів дихання, а також погіршує видимість на дорогах, збільшуючи ймовірність дорожньо-транспортних пригод.
Чималих зусиль вимагає ліквідація лісових пожеж: величезні території, охоплені полум’ям, швидке поширення вогню, віддаленість пожежних водойм, відсутність під’їзних шляхів створюють серйозні перешкоди для роботи. Тому людям необхідно бути вкрай обережними у поводженні з вогнем у лісових масивах. Легковажно залишені вогнища після пікніків, непогашені сірники й недопалки – часті наслідки дозвілля. На жаль, це ще раз підтверджує істину: більшість лісових пожеж виникає саме з вини людини. Вирушаючи до лісу, варто пам’ятати: до біди може призвести залишене без нагляду багаття, розведений у лісах вогонь. Іноді для виникнення пожежі достатньо навіть недопалка, кинутого водіями на узбіччя, що межує з лісовими насадженнями, а тому не станьте винуватцем пожежі та навчіть дітей дбайливому ставленню до довкілля, демонструючи дотримання протипожежних засторог на власному прикладі.
Якщо ж людина стає свідком лісової пожежі, їй необхідно негайно повідомити про це рятувальників за номером «101».

Переглядів: 614 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz