lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Липень » 1 » Жодна сім’я, яка має право на отримання субсидій, не повинна залишитися поза увагою
17:00
Жодна сім’я, яка має право на отримання субсидій, не повинна залишитися поза увагою

Про це на розширеному засіданні колегії зазначив голова облдержадміністрації Михайло Загородний, за результатами розгляду питання з організації роботи щодо призначення житлових субсидій в області, в якому взяв участь голова Теофіпольської райдержадміністрації Юрій Маєвський.

Михайло Загородний дав завдання головам райдержадміністрацій до 1 жовтня сформувати бази даних по зареєстрованим особам у домогосподарствах приватного сектору для подальшого подання управлінням соціального захисту населення необхідної інформації. Михайло Васильович також наголосив: «Необхідно налагодити роботу на місцях з представниками ПАТ «Хмельницькгаз», ПАТ «Хмельницькобленерго», житлово-комунального господарства, органів пенсійного фонду, щоб вирішити питання відповідності баз даних, забезпечення населення заявами, деклараціями тощо».
Як доповів заступник директора Департаменту соціального захисту населення Микола Дідик, в перші дні травні цього року (коли набрав чинність новий порядок призначення субсидій), звернулось за субсидіями 16 тисяч 400 сімей. На кінець травня цей показник зріс до 31 тисячі сімей.
Вже станом на 25 червня за призначенням субсидії звернулось 43,4 тисяч сімей, кількість справ в роботі, враховуючи справи одержувачів до 1 травня, 80,8 тис. сімей, з яких призначено 45,5 тисячам сімей (56,3% від загальної кількості).
Протягом 3 тижнів червня кількість сімей, яким призначено субсидії (враховуючи автоматичні призначення сім’ям, які одержували субсидію протягом опалювального сезону 2014-2015 років), зросла в 11,4 рази.
Через декілька місяців розпочнеться опалювальний період і за нашими прогнозними розрахунками до кінця цього року може звернутися близько 120 тисяч сімей. Тому прошу голів райдержадміністрацій, міських голів взяти під особистий контроль питання взаємодії в районах і містах всіх структур, які задіяні в реалізації програми житлових субсидій, продовжити активну роз’яснювальну роботу, організувати виїзди мобільних соціальних офісів, забезпечити сільські, селищні ради, житлово-експлуатаційні організації необхідною документацією.
Про стан пасажирських перевезень на приміських та міжміських маршрутах загального користування поінформував начальник управління інфраструктури та туризму обласної державної адміністрації Олег Гуменний. За його словами, автобусний парк області нараховує 1,5 тисячі транспортних засобів, які обслуговують автобусні маршрути загального користування. Більше половини приміських та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутів обслуговуються приватними підприємцями, решта – закріплені за автотранспортними підприємствами. Зареєстровано 284 автомобільних перевізники, з яких 253 – приватні особи-підприємці. Маршрутна мережа області нараховує 963 автобусних маршрути, з яких 87 міжобласних, 472 – приміських та 404 міжміських внутрішньообласних автобусних маршрути загального користування. За січень-травень цього року послугами пасажирського транспорту скористалося 46,9 мільйона пасажирів.
Як зазначив Олег Гуменний, станом на 1 червня з перевізниками діє 497 договорів на перевезення пасажирів на маршрутах загального користування. Управлінням Укртрансінспекції в області торік перевірено 3052 транспортних засоби, виявлено 1336 порушень законодавства про автомобільний транспорт, складено 961 акт та 84 адміністративні протоколи. Працівниками цього ж управління проведено 37 планових та 16 позапланових перевірок за місцезнаходженням суб’єктів господарювання. Управлінням винесено 759 постанов про застосування адміністративно-господарських штрафів на загальну суму 459666,0 гривень. Торік до державного бюджету за накладення штрафами перераховано 400034,0 гривень.
На сьогодні, як зауважив Олег Гуменний, у сфері пасажирських перевезень актуальним є попередження діяльності та виведення з ринку пасажирських перевезень автомобільних перевізників, які здійснюють свою діяльність поза межами правового поля, так званих «нелегалів». Мобільними робочими групами у складі представників управлінь Укртрансінспекції, УМВС, Головного управління Державної фіскальної служби та громадських організацій проведено 121 спільний рейд, під час яких перевірено 236 транспортних засобів «нелегалів». Як результат, на нелегальних перевізників складено 188 актів та 49 адміністративних протоколів, винесено 89 постанов про застосування адміністративно-господарських штрафів на загальну суму 92470,0 гривень. Особлива увага при здійснення державного контролю рейдових планових, позапланових перевірок приділялася технічному стану автобусів, проведенню щозмінного передрейсового огляду водіїв, транспортних засобів і дотримання визначеного режиму праці та відпочинку водіїв.
За підсумками розгляду питання було рекомендовано Управлінням Укртрансінспекції, Державтоінспекції УМВС, Головному управлінню Державної фіскальної служби в області продовжувати роботу щодо усунення з ринку пасажирських перевезень області нелегальних перевізників шляхом проведення профілактичних заходів та роз’яснювальної роботи серед перевізників.
Про стан ідентифікаційно-реставраційних робіт з документами, які постраждали внаслідок пожежі у Кам’янець-Подільському міському архіві 10 квітня 2003 року доповів директор Державного архіву області Володимир Байдич. Він поінформував, що вогнем і водою пошкоджено 101. 225 одиниць зберігання. Значну частину цих документів втрачено безповоротно. Після розморожування і просушування, що постраждали у катастрофі, вдалося врятувати, згідно з актами, орієнтовно 9 млн. арк. документів з різними ступенями ушкодження.
Так понад 200 тис. справ мають згасаючі тексти, більше 300 тис. справ потребують реставрації та ремонту. 490 тис. справ не мають страхового фонду, майже 554 тис. справ потребують створення фонду користування, тому справи архіву м. Кам’янця-Подільського через критичний стан не видають дослідникам.
Зауважимо, що справи та цілі фонди були перемішані між собою та сильно пошкоджені, тому ідентифікація справ, формування постраждалих фондів у Держархіві області фактично було розпочато з нуля.
Ідентифікація обгорілих документів (поаркушний розбір фрагментів справ) є надзвичайно складним, трудомістким та шкідливим для здоров’я процесом, який ще й потребує високого рівня історичних знань. На сьогодні фахово цим напрямком роботи займаються два спеціалісти Держархіву області, один з яких працював з цими документами ще до пожежі у Кам’янецькому архіві.
На сьогодні ідентифікаційні роботи ще тривають, до реставрації підготовлено понад 32 тисячі погорілих справ – це сотні тисяч аркушів документів.
Відтак членами колегії відзначено, що протягом 2004-2015 років Державним архівом області в межах штатних можливостей на належному рівні проводилися необхідні ідентифікаційно-реставраційні роботи з документами, які постраждали під час пожежі. Держархіву області рекомендовано підготувати проект рішення сесії облради щодо внесення змін до обласної програми розвитку архівної справами на 2011-2015 роки, передбачивши придбання сканувального обладнання на суму 400 тисяч гривень.

За матеріалами веб-сайту Хмельницької ОДА

 

 

Переглядів: 525 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz