lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Березень » 19 » Жорстокість та агресивність серед дітей
17:46
Жорстокість та агресивність серед дітей
Сумна статистика свідчить, що за рівнем жорстокості серед молоді Україна посідає п’яте місце в Європі. 48% українських підлітків хоча би раз в житті відчули себе в ролі жертви насильства, а 58% спробували на собі амплуа агресора. Саме тому однією з найактуальних проблем, яка постає сьогодні є проблема агресивності та жорстокості дітей.
За ініціативи  Теофіпольського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 18 березня 2013 року проведено круглий стіл на базі Теофіпольської загальноосвітньої школи № 1 на тему «Негативні явища у молодіжному середовищі: причини, шляхи подолання та упередження».
Метою даного заходу було привернути увагу підлітків до важливої проблеми – проявів жорстокості серед школярів та виховання у дітей милосердя, доброти, людяності та благородства.
У роботі круглого столу взяли участь: провідний спеціаліст відділу соціальної роботи Теофіпольського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Скрильнікова Н.М., фахівець із соціальної роботи Теофіпольського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Карнаух Ю.В. головний спеціаліст служби у справах дітей Теофіпольської районної державної адміністрації Шайнога А.Г. та учні 9 класів – Співак О., Криленко М., Сергієва В., Ящук Д. та Антонова К.
З учнями було обговорено наступні питання: причини агресивності серед підлітків, вплив шкідливих речовин на поведінку підлітків, наслідки жорстокості, а також профілактика агресивності і жорстокості серед дітей.
«Перебудова нашого суспільства, пов’язана з переходом на ринкові відносини, призвела не лише до економічних та політичних змін, а й до змін моральних норм, поведінки людей, а особливо молодого покоління. У дітей та підлітків зростає асоціальна спрямованість поведінки. Вони стали вразливішими та агресивнішими. Агресивні тенденції стали характернішими навіть для поведінки дітей дошкільного та молодшого шкільного віку» – наголосила спеціаліст Теофіпольського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Скрильнікова Н.М.
Під час заходу учні не тільки отримали відповіді на всі поставлені ними запитання, а й активно приймали участь у дискусії та обговоренні важливих питань.
По завершення круглого столу з учнями було проведено анкетування «Вивчення проявів агресивної поведінки у дитячому середовищі» результати якого підтвердили, що жорстокість серед школярів зростає.  
На пам’ять дев’ятикласники отримали цікаві буклети та листівки з корисними порадами та рекомендаціями.










 
Переглядів: 863 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz