lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Лютий » 18 » Зустріч у Теофіпольській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 з ветеранами Великої Вітчизняної війни
19:31
Зустріч у Теофіпольській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 з ветеранами Великої Вітчизняної війни
Президент України Віктор Федорович Янукович з перших днів своєї роботи поставив завдання налагодити системну опіку над ветеранами, забезпечити їх достойний захист і підтримку держави.
Нерозривно з темою соціально-медичного захисту ветеранів пов’язані питання збереження пам'яті про народний подвиг, про мільйони полеглих земляків. Це – безумовний пріоритет Української держави, всього суспільства.
За дорученням голови райдержадміністрації Юрія Кучерука для навчальних закладів району патріотичний напрямок був і залишається пріоритетним. Формування громадянина – патріота України, підготовленого до життя, з високою національною свідомістю, виховання громадян, які здатні побудувати громадянське суспільство. Педагогічні та учнівські колективи навчальних закладів плідно співпрацюють з радою ветеранів. На багатьох святах, які проходять в школах присутні ветерани Великої Вітчизняної війни. З метою виховання національної свідомості, любові до землі, до свого народу, патріотизму, поваги і вдячності до захисників та патріотів Вітчизни, формуванню загальнолюдських цінностей до 70-річчя визволення України від фашистських загарбників в усіх навчальних закладах району проведені та організовані наступні заходи: історичні години, години пам’яті, бесіди, оновлені книжкові виставки, конкурс поезії, вечір-зустріч з ветеранами, організовано та проведено конкурс юних художників, поновлено експозиції музеїв та кімнат бойової слави.
В одному із таких навчальних закладів, а саме Теофіпольській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 1, побував заступник голови райдержадміністрації Леонтій Олійник.
В навчальному закладі було проведено зустріч старшокласників з ветеранами  Великої Вітчизняної війни з метою вшанування подвигу учасників Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр.
Ветерани ділились спогадами про роки війни:
«Ми воювали, були в окопах, наступали. Ішли дощі, сніги, ми промокали до нитки і ніде було обсушитись. Тільки команда «Вперед» і виконання наказу… Як залишився живим і сам не знаю…».
 «Під час марш-кидків стомлювались так, що не могли іти. Тих, хто падав, підвозили. Кухня не завжди встигала за нами. Часом приходилось недоїдати. Усе пережив…».
«В той день у школі відзначали випуск. Усі вистроїлись в очікуванні музики. Несподівано вибігає директор і через все шкільне подвір’я кричить: «Прєкратііііть!». Біля нього якісь офіцери. Усе затихло і, мов грім з ясного неба, - війна. Ми йшли додому в сльозах…». Також, під час зустрічі лунали пісенні номери у виконанні ветеранів війни та учнів школи. 
Гості свята мали можливість оглянути шкільний музей присвячений Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.
Голова районної ветеранської організації Віктор Лебединський подякував присутнім за шанобливе ставлення та постійний прояв уваги, тісну співпрацю з кожним, хто тією чи іншою мірою наділений повноваженнями турбуватися про ветеранів.
В свою чергу Леонтій Олійник подякував ветеранам війни за їх солдатський подвиг в роки Великої Вітчизняної війни, який буде жити вічно в пам’яті наступних поколінь та за активну участь ветеранської організації у громадському житті району, яка робить вагомий внесок у військово-патріотичне виховання молоді, а також подякував педагогічному колективу, учням школи за гарно організований та проведений захід.
 

























 
 
 
 
            .
Переглядів: 823 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz