lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Серпень » 11 » Євген Нищук: Відзначення 23-ї річниці Незалежності є особливою датою в історії України
21:36
Євген Нищук: Відзначення 23-ї річниці Незалежності є особливою датою в історії України

«Відзначення 23-ї річниці Незалежності України є особливою датою, тому що це знаковий для України рік. Він дуже трагічний – але водночас героїчний. Він переломний в історії України. Особливим він є тому, що всі є свідками того, що ми пережили; який погляд має зараз на Україну світ і Європа; що ті події, які зараз відбуваються на Сході, не дають нам можливості сповна бути, так би мовити, в радості, але разом з тим ми не можемо вводити суспільство у стан депресії, у стан суцільного трауру, бо цього не хочуть ті хлопці, які пішли взимку, і ті, яких ми втрачаємо щодня зараз», - наголосив Міністр культури Євген Нищук на брифінгу у Будинку Уряду 8 серпня.

За його словами, Мінкультури запровадило конкурс на флеш-моби під час святкування Незалежності України, оскільки, на його думку, «помпезне і дороговартісне відзначення цієї дати на сьогодні не доречне».

Євген Нищук анонсував низку заходів з програми відзначення 23-ї річниці Незалежності України.

Так, Міністр висловив сподівання, що 23 серпня, у день урочистого підняття Державного Прапора України, громадськість влаштує флеш-моби, і «ми станемо свідками цікавої презентації поваги до наших символів».

Крім того, 23 серпня о 17 год. у Палаці «Україна» відбудеться благодійний захід «Митці України – борцям за цілісність України».

24 серпня розпочнеться покладанням квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку, Михайлу Грушевському, до Хреста на честь Небесної Сотні.

За словами Євгена Нищука, також планується проведення у Києві військового параду, після чого відбудеться молебень за Україну у Софії Київській. Тут же можна буде ознайомитися з виставкою архівних документів «Історія українського державотворення». Пізніше на Софіївській площі відбудеться мистецька академія «З нами Бог».

Цьогоріч Президент України Петро Порошенко вручить рідним загиблих під час Революції гідності у Києві перші Ордени Героїв Небесної Сотні.

Крім того, планується вручення Шевченківських премій у музеї Кобзаря.

У Мистецькому арсеналі відбудеться виставка сучасних митців. «Там буде неформальне прийняття культурних діячів, іноземних делегацій, політикуму», - додав Міністр.

Ввечері планується концертна програма. «Це героїчний концерт для усвідомлення того, що у найважчі хвилини пісня може надихати і надавати сили», - відзначив Євген Нищук.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України 1 серпня 2014 р. утворив Організаційний комітет і затвердив план заходів з підготовки та відзначення 23-ї річниці Незалежності України.

6 серпня 2014 р. Уряд на своєму засіданні схвалив проект Указу Президента України «Про Орден Небесної Сотні».

Переглядів: 579 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz