lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Листопад » 29 » Голова райдержадміністрації Юрій Кучерук взяв участь у виїзному засіданні координаційної ради з питань місцевого самоврядування
19:08
Голова райдержадміністрації Юрій Кучерук взяв участь у виїзному засіданні координаційної ради з питань місцевого самоврядування
29 листопада голова райдержадміністрації Юрій Кучерук спільно з головою районної ради Віктором Лебединським взяв участь у виїзному засіданні  координаційної ради з питань місцевого самоврядування.  На засіданні також були присутні сільські та селищні голови, заступники голів та начальники відділів райдержадміністрації та районної ради.
Проблеми, які переживає більшість сільських населених пунктів, цілком реально вирішити. Зокрема, регіональний проект «Народна ініціатива», що започаткований обласною владою в рамках виконання програми Президента України Віктора Януковича «Україна для людей», покликаний об’єднати усіх навколо вирішення найбільш гострих проблемних питань краю.
 Учасники виїзного засідання мали змогу ознайомитися  із закладами соціально-культурної сфери Великолазучинської та Михиринецької  сільських рад та розвитком територій цих громад. Високу здатність до самоорганізації проявили жителі с.Великого та Малого Лазучина. Адже вони власними силами провели поточний ремонт дитячого садка та ігрового майданчика. За кошти сільського бюджету в закладах культури зроблено косметичний ремонт, облаштовано пам’ятники загиблим воїнам ВВв та пам’ятні знаки жертвам Голодомору 1932-1933 років. Особливо хочеться звернути  увагу на тісну співпрацю голови села та громади з орендарем - Василем Петринюком, директором Теофіпольської філії ПРАТ «Зернопродукт МХП».
«Президент України Віктор Янукович наголошує, що від залучення громадськості до формування та реалізації питань державної політики залежить успішне вирішення проблем окремих місцевостей. На прикладі вашої сільської ради ми бачимо реальний приклад народної ініціативи, яка дала конкретні результати», - підкреслив Юрій Кучерук, перебуваючи на території Великолазучинської громади. 
 Очільник району зосередив увагу голів сіл на вирішенні нагальних проблем сільських громад, розробці програм соціально-економічного розвитку сільських рад у 2014 році та участі у Всеукраїнському конкурсі проектів розвитку місцевого самоврядування.
Також, голова райдержадміністрації Юрій Кучерук звернувся до присутніх на нараді з метою обговорення питання вступу України до ЄС.
Очільник району сказав: «Асоціація з ЄС на даному етапі – величезні втрати, які Україна вже понесла, і буде нести в майбутньому.
Скільки вже втратила Україна в процесі підготовки до підписання Угоди? Тільки за останні 4 місяці через зменшення товарообігу з Росією Україна втратила 40 млрд. грн. Це призвело до падіння промислового виробництва, скорочення робочих місць, зменшення надходжень до бюджету і, як наслідок, під загрозою опинилися усі соціальні виплати.
Разом з тим, Європейський Союз не запропонував механізму компенсації наших втрат.
А з іншого боку, реалізація масштабних спільних проектів з Російською Федерацією в авіабудівництві, ракетно-космічній галузі, енергомашинобудуванні, атомній енергетиці, сільському господарстві, суднобудуванні і т.д. забезпечує розвиток української економіки.
У що обійшлася б Україні адаптація до норм, стандартів і директив Євросоюзу?
Потенційні витрати складають не менше 160 млрд. євро.
Запропонована Україні допомога складає всього 600 млн. євро – в десятки разів менше, ніж втрати у торгівлі з Росією.
Що отримали інші країни на адаптацію до стандартів ЄС і що пропонують Україні?
ПОЛЬЩА – 83 млрд. євро.
УГОРЩИНА – 51 млрд. євро.
ЧЕХІЯ – 8 млрд. євро.

І… для 46-мільйонної УКРАЇНИ – 600 млн. євро. Це подвійні стандарти!
Угода передбачає введення жорсткого обмеження на експорт української продукції у Європу.
На ключовий український товар – пшеницю квота становить 1 млн. тонн на рік, тоді як країна в цьому році зібрала рекордний врожай – понад 60 млн. тонн. На куряче м'ясо обмеження становить – 20 тис. тонн, при цьому країна виробляє 1 млн. тонн на рік. Квота по сирам становить – 1,5 тис. тонн – це близько 5% українського виробництва.
Угода може бути підписана весною 2014 року, коли будуть максимально враховані інтереси української сторони.
Ми будуємо державу, в якій права людини, рівність усіх перед законом, право вибору, соціальний захист є найвищими цінностями для всіх, без різниці, в якому регіоні ти живеш і на який майдан виходиш!»
Зокрема, Юрій Кучерук наголосив, що на пленарному засіданні Саміту ініціативи «Східне партнерство» Глава держави сказав: «Україна та ЄС вийшли на завершальний етап укладення Угоди про асоціацію. Переконаний, це відкриє нову сторінку в розвитку Української держави, переведе на якісно новий рівень наші відносини з ЄС та його державами-членами.
Я підтверджую наміри України в найближчій перспективі підписати Угоду про асоціацію.
Україна спільно з Європейським Союзом вже понад шість років йде непростим курсом переговорів і пошуку компромісів.
На цьому шляху нам залишилося зробити лише кілька вирішальних кроків. Йдеться про необхідність підготовки передумов, які забезпечать максимальні результати від імплементації Угоди.

Переконаний, що Україна та ЄС гідно пройдуть цей завершальний етап. Його головним завданням має бути здійснення програми спільних заходів, спрямованих на адаптацію економіки України до нових реалій.
Україна сьогодні повинна, в тому числі у зв’язку з новими торговельно-економічними обставинами, готуватися не лише до своєчасної імплементації Угоди про асоціацію, але і до мінімізації негативних наслідків початкового періоду, які, безумовно, відчують на собі найменш захищені верстви українців.
Це вимагає нашої спільної роботи над програмою економічної допомоги Україні, яка дозволить нам здійснити підготовку до підписання Угоди».
 
Переглядів: 725 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 3.7/3
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz