lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Листопад » 20 » Комісії з питань захисту прав дитини РДА та міськвиконкомів повинні стати дієвим інструментом захисту права дитини на конкретній території
14:38
Комісії з питань захисту прав дитини РДА та міськвиконкомів повинні стати дієвим інструментом захисту права дитини на конкретній території
На переконання Уповноваженого Президента України з прав дитини, місцеві органи влади мають приділяти належну увагу діяльності Комісії з питань захисту прав дитини, яка діє при районних державних адміністраціях та міськвиконкомах.
«Відповідно до поставлених завдань, Комісія з питань захисту прав дитини створена в кожному регіоні, в кожній адміністративно-територіальній одиниці і на сьогодні є дорадчим органом при кожній райдержадміністрації та міськвиконкомі, який розглядає спірні питання по справах конкретних дітей», - сказав Юрій Павленко.
«Від того, як працює Комісія, залежить рівень захищеності кожної дитини, яка проживає на цій території», - підкреслив Ю.Павленко, адже засідання Комісії є способом міжвідомчого об'єднання зусиль членів діючої влади навколо ідеї вирішення проблем дитини.
Як сказав Ю.Павленко, чиновники мають об'єднуватися задля вирішення проблем конкретної дитини, а не дитина повинна шукати чиновників. «На наше переконання, Комісія може вирішити всі проблеми конкретної дитини, тому що в райдержадміністрації, міськвиконкому є всі можливості для цього. Проблеми у дитини виникають там, де вона живе, там вони і мають бути вирішені», - резюмував Уповноважений Президента з прав дитини.
«Водночас, наш аналіз показує, що часто комісії приймають рішення не захисту прав дитини, а порушення прав дитини, на догоду дорослим, або просто формально підходять до вирішення питання», - підкреслив Ю.Павленко.
У зв’язку з цим, Уповноважений Президента з прав дитини звернувся до Міністерства соціальної політики з проханням посилити методичне забезпечення діяльності комісії та до голів обласних, районних державних адміністрацій - не допускати формалізації рішень Комісії.

ДОВІДКА
Комісія з питань захисту прав дитини має право подавати пропозиції щодо вжиття заходів до посадових осіб у разі недотримання ними законодавства про захист прав дітей; утворювати робочі групи, залучати до них представників громадських організацій для підготовки пропозицій з питань, які розглядає Комісія; залучати до вирішення актуальних проблем дітей благодійні, громадські організації, суб'єктів підприємницької діяльності.
Комісію очолює голова районної держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті ради. Рішення Комісії формалізуються розпорядженням голови РДА.
 

Переглядів: 641 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz