lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Березень » 27 » Леонід Прус: За темпами проведення сівби ярих зернових Хмельниччина займає перше місце в державі
13:30
Леонід Прус: За темпами проведення сівби ярих зернових Хмельниччина займає перше місце в державі

Під головуванням Леоніда Пруса відбулася обласна селекторна нарада. Обговорили питання проведення комплексу весняно-польових робіт та акції «За чисте довкілля».
На початку наради голова облдержадміністрації акцентував на тому, що темп росту валової продукції сільськогосподарського виробництва за січень-лютий поточного року становить 113,7% до відповідного періоду минулого року. Зниження темпів росту допустили агроформування Віньковецького, Деражнянського, Дунаєвецького, Летичівського, Новоушицького та ряду інших районів.
Щодо посівної кампанії, то Леонід Іванович наголосив: «Станом на 25 березня агроформуваннями усіх форм власності посіяно 154 тисячі гектарів ярих культур. Зокрема, ярі ранні зернові висіяні на площі 84,4 тисячі гектарів, або 92% до прогнозу, цукрові буряки – 18, 4 тис. га, або 45%. У порівнянні з іншими областями України по темпах проведення сівби ярих зернових Хмельниччина займає перше місце». Але, не дивлячись на високі показники, не рекомендував аграріям заспокоюватися, а в стислі строки завершити сівбу ярих зернових культур.
«Проведення всіх робіт по догляду за озимими та ярими культурами – найголовніше завдання на даний період. Зокрема, це друге підживлення озимих, вчасне внесення засобів захисту рослин, гербіцидів, фунгіцидів. Від цього залежать обсяги формування основного урожаю продовольчого зерна. Всі агрозаходи повинні виконуватися на високому технологічному рівні», - сказав Леонід Прус.
Голова адміністрації окремо зупинився на питанні репродуктивного стану насіння ярих культур. Він всебічно підтримав вимогу Мінагропрому про недопущення висіву насіння нижче ІІ генерації, адже від репродуктивного стану насіння в більшій мірі залежить кількість і якість отриманого врожаю.
«Ми повинні зробити все, щоб область залишилася на лідируючих позиціях в сільськогосподарській галузі України», - підкреслив голова облдержадміністрації.
Про проведення весняно-польових робіт в області детально розповів Володимир Кальніченко, заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації. З рекомендаціями по захисту озимих і ярих культур виступив Володимир Івасюк, заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації. Як проводити підживлення сільгоспкультур радив Микола Сучек, директор Хмельницької державної сільськогосподарської дослідної станції. Про стан репродуктивного забезпечення насінням ярих культур інформував Олександр Васьков, начальник відділу державної сільськогосподарської інспекції.
У ході наради йшлося й про проходження акції «За чисте довкілля». Із звітом виступив Петро Махнюк, начальник управління житлово-комунального господарства.
Під час спілкування з районами в режимі селекторної наради голова облдержадміністрації Леонід Прус вислухав звіти керівників районів, дав відповідні доручення.
Участь у селекторній нараді у районах взяли заступники голів райдержадміністрацій, відповідальні за питання АПК і житлово-комунальне господарство, начальники, спеціалісти управлінь агропромислового розвитку РДА, керівники галузевих служб АПК і ЖКГ, голови асоціацій сільськогосподарських товаровиробників, фермерських та приватних господарств, представники державних сільськогосподарських інспекцій, фітосанітарної служби.

За матеріалами сайту Хмельницької ОДА

Переглядів: 579 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz