lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Листопад » 8 » Підписання Угоди з ЄС дозволить українським аграріям значно розширити ринки збуту своєї продукції
10:29
Підписання Угоди з ЄС дозволить українським аграріям значно розширити ринки збуту своєї продукції
Підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, і передбачена Угодою гармонізація українського законодавства, зокрема, в частині стандартів, вимог до безпечності продукції, дозволить підприємствам-представникам вітчизняної сільськогосподарської галузі значно розширити ринок збуту своєї продукції, зазначив директор департаменту європейської інтеграції Міністерства економічного розвитку і торгівлі України В’ячеслав Цимбал в ході круглого столу на тему: «Розвиток українського АПК в контексті євроінтеграції».
Він зазначив, що вже зараз значна кількість українських аграріїв є достатньо конкурентоздатними, тому тотальне заміщення вітчизняної сільськогосподарської продукції імпортною після підписання Угоди про асоціацію і створення зони вільної торгівлі, не відбудеться.
«Торгівля відбувається динамічно, але якщо казати, що, наприклад, в сільськогосподарському секторі вітчизняні товари будуть заміщені на імпортну продукцію, то, на мій погляд, не слід цього лякатися. У нас є певні традиції, у нас є своя ніша на ринку. Головна мета цієї угоди - розширити ринки збуту, завдяки зниженню тарифних бар’єрів для нашої продукції, яка експортується, в тому числі, до ЄС. На сьогоднішній день ми конкурентоспроможні по цілому ряду товарів», - наголосив експерт Міністерства.
В’ячеслав Цимбал зазначив, що після підписання Угоди і проведення роботи з гармонізації українських стандартів, якість вітчизняної сільськогосподарської продукції буде поступово підвищуватись до європейського рівня, що в свою чергу, відкриє перед українськими аграріями ринки як країн ЄС, так і інших країн, які визнають стандарти Євросоюзу.
«Європейський ринок має свої стандарти і для того, щоб вийти на цей ринок, відповідати рівню безпечності та технічним умовам, нам необхідно провести необхідні зміни і в технічному регулюванні, і до вимог щодо безпечності продукції. Це дасть можливість не тільки на внутрішньому ринку підвищити якість та безпечність продукції, але й дозволить вийти на інші ринки, не лише на європейські ринки, а й на ринки інших країн, які приймають стандарти ЄС», - підкреслив він.
Також на думку експерта Міністерства, потребують певного пояснення положення Угоди про асоціацію, які стосуються квотування експорту окремих видів української сільськогосподарської продукції до ЄС: «Якщо ми кажемо про тарифну квоту – це квота, яка дає додаткову можливість, тобто, - це квота з нульовою ставкою імпортного мита. Наприклад, м’яка пшениця, яка експортується до ЄС зараз, - це на сьогодні приблизно 1,5 млн. тонн, ще 1 млн. тонн буде за нульовою ставкою. Тобто, по суті ми на ринку ЄС вже присутні і ще додатково в нас є можливість поставити 1 млн. тонн в рамках квоти».
В’ячеслав Цимбал впевнений, що послідовні кроки української сторони щодо реалізації положень Угоди про асоціацію з ЄС, у випадку її підписання, дозволять сформувати позитивний портрет України у інвесторів, що забезпечить притік інвестицій у вітчизняну економіку і, зокрема, сільськогосподарський сектор як галузь, що має великий потенціал зростання.
«Якщо ми будемо чітко слідувати плану заходів: адаптації нашого законодавства, зменшенню навантаження на бізнес, певних реформ в податковому законодавстві, звичайно інвестор буде зацікавлений, враховуючи потенціал нашої країни, відкривати тут виробництва, інвестувати в Україну, особливо в аграрний сектор», - зазначив директор департаменту євроінтеграції Мінекономрозвитку
Переглядів: 594 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz