lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Жовтень » 24 » Президент зустрівся з міжнародними спостерігачами: Справа честі на цих місцевих виборах – забезпечити вільний та чесний вибір громадян
12:39
Президент зустрівся з міжнародними спостерігачами: Справа честі на цих місцевих виборах – забезпечити вільний та чесний вибір громадян

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з керівниками міжнародних моніторингових місій для спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться у цю неділю, 25 жовтня.

Глава держави відзначив, що, незважаючи на те, що зазвичай місцеві вибори в Європі проходять без міжнародних спостерігачів, цього разу було прийняте рішення запросити їх, і 1554 міжнародних спостерігача від 14-ти країн та 14-ти міжнародних організацій візьмуть участь у спостереженні за виборами.

«Ключова позиція, яку маємо забезпечити, це справа честі – це щоб вибір українських громадян був вільним, неупередженим, і ніхто не мав можливості вплинути на вільне волевиявлення», – заявив Президент. Петро Порошенко наголосив на тому, що дуже важливо, щоб це відбулося, після того, як президентські і парламентські вибори минулого року відповідали найвищим міжнародним стандартам. «Я зроблю все для того, щоб і місцеві вибори, які відбудуться зараз, також були забезпечені тими самими нормами і критеріями», – заявив Глава держави.

Президент нагадав, що 9 вересня видав Указ, яким зобов’язав органи місцевого самоврядування, правоохоронні органи зробити все можливе, щоб захистити вільний вибір громадян України.

Глава держави відзначив, що розпочато реформу з децентралізації, і органи місцевої влади отримали додаткові фінансові повноваження, а згодом, висловив сподівання Президент, після голосування змін до Конституції отримають додаткові повноваження в частині перерозподілу влад. «В цих питаннях це є обличчя України в світі», – сказав Петро Порошенко.

«Переконаний, що ми маємо навчитися жити за Законом, за принципами демократії», – заявив Президент та наголосив, що зараз завершується повне перезавантаження влади. «Президент був переобраний новий, Парламент оновився майже на 60 відсотків, і я також маю надію, що так само відбудеться перезавантаження і місцевих органів влади, і вже нові обрані представники народу будуть здійснювати владні повноваження», – сказав Петро Порошенко.

Президент підкреслив: «Для мене принципово, щоб вони насправді відповідали бажанням людей, і я би дуже хотів, щоб у кожній місцевій раді була створена проукраїнська коаліція».

Глава держави висловив сподівання, що ті, хто прагнуть дестабілізації ситуації в країні та її підриву зсередини, не отримають підтримки громадян, «і в такий спосіб народ дасть відповідну оцінку їх політичній діяльності».

Глава держави побажав спостерігачам ефективної роботи у день виборів. «Ми надзвичайно зацікавлені в ефективній координації і співпраці з міжнародними спостерігачами. Відповідні інструкції правоохоронним органам, представникам влади надані, і ви можете звертатися до них за будь-якою допомогою», – сказав він.

Глава спостережної місії БДІПЛ ОБСЄ на місцевих виборах в Україні Каетана де Зулуета подякувала Президентові за можливість працювати в Україні та повідомила про діяльність місії, яка працює в Україні з 19 вересня. «Нам була надана повна підтримка з боку органів державної влади, ми дуже задоволенні рівнем взаємодії та допомоги з боку Центральної виборчої комісії та правоохоронних органів», – відзначила експерт та повідомила, що вчора до України прибули ще 450 короткотермінових спостерігача від цієї місії, які будуть спостерігати за виборами в усіх областях України та великих містах.

У зустрічі взяли участь також Голова Делегації Європейського Парламенту в Комітеті парламентського співробітництва Україна – ЄС Андрей Пленкович, Спікер делегації Парламентської асамблеї РЄ для спостереження Емануеліс Зінгеріс, Голова делегації Конгресу місцевих та регіональних влад РЄ для спостереження за місцевими виборами в Україні, Голова палати регіонів Конгресу, Віце-голова Земельної Ради федеральної землі Зальцбург Гудрун Мозлер-Торнстрьом, Віце-президент Комітету регіонів ЄС, член робочої групи по Україні Арнольдас Абрамавічюс, Глава спеціальної місії Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) Златко Вуйович.

Джерело:http://www.president.gov.ua/news/prezident-zustrivsya-z-mizhnarodnimi-sposterigachami-sprava-36200

 

Переглядів: 503 | Додав: Ira | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz