lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Червень » 5 » При Уряді створено Раду міжнаціональної злагоди та введено посаду Урядового уповноваженого з питань етнонаціональної політики
11:43
При Уряді створено Раду міжнаціональної злагоди та введено посаду Урядового уповноваженого з питань етнонаціональної політики

4 червня 2014 р. на засіданні Уряду було ухвалено постанову про створення Ради міжнаціональної злагоди при Кабінеті Міністрів України та введено посаду Урядового уповноваженого з питань етнонаціональної політики.
«У різні часи в той чи інший спосіб розігрувалась карта зіткнень нібито на проблемах на етнічному ґрунті. Насправді гостро в Україні вона ніколи не поставала. Наша держава завжди була толерантною і терпимою до тих народів, які створювали тут свої етнічні групи, або ж є корінними народами на території України. Разом з тим, ми розуміємо - у нинішніх обставинах, в яких опинилась Україна, з огляду на події, що відбуваються на сході та півдні - надзвичайно важливо на високому рівні показати, що держава дуже серйозно враховує ті гострі питання, які виникають у етнонаціональних груп. І саме Рада міжнаціональної злагоди з Урядовим уповноваженим з питань етнонаціональної політики покликані об’єднати націю та консолідувати український народ. Ми відкриті для того, щоб врахувати всі особливості та побажання національних меншин, корінних народів, етнічних груп, які проживають в Україні, аби уникнути провокацій, які створюються з цих питань», - сказав на брифінгу Міністр культури Євген Нищук.
На офіційному рівні посада Урядового уповноваженого з питань етнонаціональної політики прирівнюватиметься за статусом до посади заступника міністра та віднесена до першої категорії посад державних службовців. Свої дії він координуватиме з Міністерством культури та братиме участь з правом дорадчого голосу у засіданнях КМУ під час розгляду питань, що належать до його компетенції.
«Це людина, яка не просто займатиметься питаннями, пов'язаними з діяльністю Ради міжнаціональної злагоди, а, разом з тим, на державному рівні координуватиме етнодержавну політику, культурологічні, мовні, освітні та релігійні питання, і куруватиме їх у європейському та світовому співтоваристві», - зазначив Євген Нищук.
Перед ухваленням постанова щодо створення Ради міжнаціональної злагоди при Кабінеті Міністрів України та введення посади Урядового уповноваженого, пройшла процедуру обговорення у експертному та громадському середовищі. Були враховані поправки усіх зацікавлених міністерств, відомств та установ. Уповноважений з питань етнонаціональної політики призначається Прем'єр-Міністром України.
Проекти постанов буде доопрацьовано з урахуванням зауважень і пропозицій, висловлених під час засідання Уряду.

Розмістив В. Сапєлкін за матеріалами Урядового порталу

Переглядів: 516 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz