lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Лютий » 4 » Сімейна медицина - забезпечення населення доступною, безперервною, своєчасною, якісною та ефективною первинною медико-санітарною допомогою
17:51
Сімейна медицина - забезпечення населення доступною, безперервною, своєчасною, якісною та ефективною первинною медико-санітарною допомогою
Сьогодні первинна допомога в усьому світі визнана як пріоритетний напрямок розвитку медичної допомоги фундаменту охорони здоров'я.
Досвід європейських країн свідчить, що на первинному рівні меддопомоги (надається сімейними лікарями) починається і завершується лікування 80% пацієнтів, які звертаються за меддопомогою.
Профілактика захворювань, через розвиток інституту сімейного лікаря та укріплення первинної ланки медичної допомоги один з пріоритетів реформи медичного обслуговування, проголошеної Президентом України у Програмі економічних реформ.
З метою забезпечення потреб населення  у первинній медичній (медико-санітарній) допомозі по всій Україні створена мережа  Центрів  первинної  медичної  (медико-санітарної)  допомоги  (ЦПМСД). Такий заклад створено і у Теофіпольському районі.
Теофіпольським ЦПМСД забезпечена безперервна медична опіка. Це означає надання лікувально-діагностичної допомоги пацієнту в будь-який час, також забезпечення спостереження за пацієнтами, які виписались із стаціонарів для продовження лікування за місцем проживання. Передбачається також надання невідкладної медичної допомоги хворим у тяжкому стані. Усім цим вимогам відповідає концепція надання медичної допомоги на засадах сімейної медицини, яка для будь-якого пацієнта для членів його сім'ї є доступною, безперервною та невідкладною.
До складу Теофіпольського Центру ПМСД  ввійшло : 6 амбулаторій ЗПМС та 43 фельдшерських пункти. В Центрі  ПМСД працює – 12 лікарів ЗПСМ , 2 дільничних терапевти  , 5 лікарів- педіатрів та адміністративно-господарський персонал.
Сьогодні з інспекційним виїздом у одній  із амбулаторій ЗПМС, а саме у Поляхівській амбулаторії загальної практики сімейної медицини Теофіпольського центру первинної медико-соціальної допомоги побував заступник голови райдержадміністрації Леонтій Олійник разом з головним лікарем Теофіпольського центру первинної медико-соціальної допомоги Оленою Кравчук.  В ході зустрічі медпрацівники амбулаторії повідомили, що дана дільниця обслуговує такі села як: Романово, Рідка, Волиця, Кузьминці, Поляхова, Бережинці, Калинівка. В амбулаторії працює сімейний лікар, акушер, сімейна медсестра. Медична допомога місцевим жителям надається в амбулаторних умовах або за місцем проживання пацієнта сімейним лікарем. Також в Поляхівській амбулаторії працює денний стаціонар. Робота  Поляхівській амбулаторії загальної практики сімейної медицини полягає в забезпеченні населення доступною, безперервною, своєчасною, якісною та ефективною первинною медико-санітарною допомогою.
Підводячи підсумки зустрічі заступник голови районної державної адміністрації підкреслив, що мережа амбулаторій сімейної медицини на первинному рівні має бути максимально наближеною до пацієнта, а влада на місцях зобов’язана «популяризувати» серед населення практику відвідування лікарів для профілактичних оглядів, як наголошує Глава держави.
«Турбота про власне здоров’я, своєчасне медичне обстеження, регулярне звернення до лікаря для проходження профілактичних оглядів при появі найменших сумнівів щодо стану свого здоров’я — це шлях до повноцінного та якісного життя» - наголосив посадовець.                                
Переглядів: 587 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz