lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Листопад » 29 » Василь Ядуха: Курс Президента Віктора Януковича та України на євроінтеграцію не має альтернативи
10:49
Василь Ядуха: Курс Президента Віктора Януковича та України на євроінтеграцію не має альтернативи
Перспективи Євроінтеграції та можливі ризики для України і Хмельниччини обговорили сьогодні за круглим столом високопосадовці краю, представники громадського середовища, адвокатури, науковці. Під час засідання йшлося про юридичний та економічний аспекти Угоди про асоціацію України з ЄС, основні пріоритети зовнішньої політики нашої держави. Голова облдержадміністрації Василь Ядуха наголосив на тому, що курс Президента Віктора Януковича та України на євроінтеграцію незмінний та не має альтернативи, а призупинення підготовки до підписання Угоди продиктована наміром Уряду добитися вигідніших умов, виконання яких не призвело б до соціально-економічного краху в Україні.
„Якщо ми не відстоїмо національні інтереси нашої джержави в підписанні Угоди і в подальшій її імплементації, ми втратимо її економічну безпеку. Якщо виконати умови про підвищення тарифів, ціни на газ, якщо не маємо нічого конкретного в економічний прощині, тобто не сформовано стабалазаційний фонд, який би відповідав економічним інтересам нашої держави, то ми так далеко не зайдемо. Що будемо говорити завтра-післязавтра, коли не матимемо можливості виплатити зарплати, пенсії, стипендії? Проект Угоди має створювати рівноправні умови для обох сторін”, - сказав голова облдержадмінітстрації. Він наголосив, що обласна влада підтримує курс Президента і прагнення жителів нашої області щодо підписання Угоди про асоціацію. Обов’язком влади вважає через спілкування довести жителям усі позиції, поряд з перспективами детально проаналізувати можливі ризики. „Президент бачить бажання українців бути в сім’ї європейських народів і під час останнього інтерв’ю сказав, що аплодує усім, хто вийшов на майдани за євроінтеграцію. Більшість жителів краю також підтримують цей курс. Разом з тим він розуміє, що наявна економічна ситуація, світова рецесія визначають негативні наслідки для нашої держави у разі підписання Угоди про асоціацію в даний момент. Це - загроза економічному суверенітету країни”, - підкреслив очільник краю.
Учасники круглого столу зазначили, що в процесі євроінтеграції за приблизними підрахунками Україна має витратити близько 160 мільярдів євро. І вже сьогодні втрачає. Скорочення товарообігу України з РФ за 8 місяців склало 23%.
Економіка нашої області відчуває наслідки торгових суперечок з РФ та країнами Митного Союзу. Підприємства краю, переважна більшість яких є експорто-орієнтованими, де працюють сотні подолян, відчувають суттєве зменшення обсягів реалізації продукції до Росії. Сьогодні це стосується ДП „Новатор”, Славутського сирзаводу, Шепетівського м’ясокобінату та інших.
Україна, на жаль, для Євросоюзу поки залишається постачальником сировини і споживачем її готової продукції. Головна наша задача, йшлося під час засідання, - захистити свого товаровиробника, отримавши від торгово-економічного зближення з ЄС не втрати, а максимальну вигоду.
На відміну від інших країн наша держава не отримала суттєвої фінансової допомоги. З 2004 по 2010 роки 150 мільйонам громадян країн-нових членів ЄС була надана допомога у розмірі 243 млрд. євро. А потенційна допомога Україні, про яку говорив Євросоюз, могла б скласти всього 600 мільйонів євро, що вдесятеро менше, ніж втрати у торгівлі з РФ за 9 місяців.
„Керівництво Євросоюзу підтримує Україну на шляху інтеграції і розуміє, що не врахована саме економічна сторона. Я прихильник змін і руху вперед. Я за те, щоб Україна якомога скоріше була серед країн євроспільноти. Я хотів би, щоб ми не тільки жадали від Глави держави підписання Угоди. Ми маємо об’єднатися всі навколо цієї ідеї, але в такому плані, щоб Європеський Союз почув нашу думку, щоб були враховані економічні інтереси нашої держави. Україна повинна мати достатній економічний ресурс для імплементації цієї угоди та мінімізації ризиків”, - сказав Василь Ядуха.
Він також висловив переконання, що Вільнюський саміт необхідно перевести з політичної в економічну площину стосовно України. Також на Саміті необхідно прийняти рішення про розробку та реалізацію пакета економічної допомоги з боку ЄС та МВФ, аби на перехідний період стабілізувати економіку нашої держави. А для вирішення торгово-економічних проблем у відносинах між Україною та Росією необхідно створити комісію у складі ЄС, РФ та України.
Україна продовжує євроінтеграціїйний курс. А на рівні Хмельниччина влада продовжує активізовувати міжрегіональне співробітництво. На сьогодні 284 підприємства області працюють плідно з підприємствами різних країн, і це дає значний поштовх в розвитку
За матеріалами ОДА.










Переглядів: 655 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz