lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Грудень » 3 » Зона вільної торгівлі з ЄС створює для України унікальні можливості – Президент на Українсько-литовському економічному форумі
09:02
Зона вільної торгівлі з ЄС створює для України унікальні можливості – Президент на Українсько-литовському економічному форумі

Під  час робочого візиту до Литви Президент Петро Порошенко взяв участь у роботі Українсько-литовського економічного форуму.

Під час виступу перед представниками бізнесу обох країн Президент нагадав події дворічної давнини, коли українська громадськість і український бізнес чекали на підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. «І коли стало відомо, що Угоди не буде, наступного дня мільйони людей вийшли на вулиці. Вони вимагали не підвищення зарплат чи пенсій, не зменшення податків чи отримання якихось соціальних пільг. Люди вимагали Європу», – наголосив Петро Порошенко.

Президент нагадав, що одразу після обрання поїхав до Брюсселю та підписав Угоду про асоціацію. Петро Порошенко відзначив, що поставив підпис ручкою, яку йому Президент Литви Даля Грібаускайте привезла з Вільнюсу, де мало відбутися і не відбулося підписання у листопаді 2013-го. Президент переказав слова Лідера Литви: «Я хочу, щоб європейська інтеграція України була пов’язана з Вільнюсом». «Я теж цього дуже хочу. І воно так і сталося», – додав він.

Говорячи про поточну ситуацію, Президент наголосив: «Ми не дамо себе шантажувати – ні постачанням газу, як це робилося 24 роки, ні економічними санкціями, які запроваджуються проти України вже з 2013 року, абсолютно безпідставно». «Причини чисто політичні – вони хочуть вирішувати за українців, як нам жити далі, як нам далі бути, як нам розвиватися. А ми вже навчилися вирішувати самі», – заявив Президент.

За словами Глави держави, сьогодні європейська ідея об’єднує всіх українців.

Президент наголосив на тому, що поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі України з ЄС, яка запрацює з 1 січня 2016 року, створює унікальні можливості, «коли все вирішуватиме не корупція, яка пов’язана з нашим східним сусідом, – більше заплатив, більшу долю на ринку маєш – а пов’язана з простими факторами бізнесу: ефективністю, конкурентоздатністю, якістю».

Українсько-литовський бізнес-форум організований МЗС Литовської Республіки, Асоціацією торгово-промислових та ремісничих палат Литви, Вільнюською торгово-промисловою та ремісничою палатою, Міністерством економіки України, Українською спілкою промисловців та підприємців, Торгово-промисловою палатою України та Київською торгово-промисловою палатою. На форумі, зокрема, буде представлено програму приватизації українських державних підприємств та інвестиційних можливостей країни,  а також обговорено реалізацію потенціалу Угоди про асоціацію України з ЄС для економічного співробітництва двох країн. Окрему увагу планується приділити співробітництву у транспортній та енергетичній галузях.

Джерело: http://www.president.gov.ua/news/zona-vilnoyi-torgivli-z-yes-stvoryuye-dlya-ukrayini-unikalni-36413

Переглядів: 528 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz