lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Лютий » 14 » Підведено підсумки роботи закладів соціальної сфери
23:06
Підведено підсумки роботи закладів соціальної сфери
Sa
Реалізація державної соціальної політики здійснюється завдяки згуртованій роботі служб, що мають відношення до соціального захисту населення. Про підсумки роботи органів соціального захисту населення, служб у справах дітей, центрів зайнятості, центрів соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, державних інспекторів праці протягом 2013 року та заходи на 2014 рік йшлося на розширеному засіданні колегії Департаменту соціального захисту населення. Участь у роботі колегії взяв перший заступник голови обласної державної адміністрації Вадим Гаврішко.
Протягом 2013 року органами соціального захисту населення, службами у справах дітей, центрами зайнятості, соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, державними інспекторами праці проводилася робота, спрямована на поліпшення соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, ветеранів війни, праці, одиноких непрацездатних громадян, малозабезпечених сімей та сімей з дітьми, забезпечення ефективного виконання актів і доручень Президента України з питань оплати праці, зайнятості населення, соціального захисту.
Вадим Гаврішко наголосив, що Президент України Віктор Янукович особисто контролює процес виплат по соціальних гарантіях держави. Незважаючи на політичну кризу, влада в повному обсязі виконує взяті на себе зобов'язання в соціальній сфері. Адже, як зазначила в.о. Міністра соціальної політики Н.Королевська після зустрічі з Главою держави: «У нас всі пенсії лютого фінансуються за графіком. 60 % пенсій вже виплачено на сьогоднішній день, перераховані всі державні допомоги в регіони. Люди вже починають отримувати перший транш, і до кінця місяця в повному обсязі перераховано другий транш державних допомог. І всі обов'язкові соціальні виплати йдуть повністю за графіком».
За результатами проведеної роботи у 2013 році виплачено 12,3 млн. грн. заборгованої заробітної плати. Повністю ліквідовано борги на 49 підприємствах області у сумі 11,7 млн. гривень.
В області спостерігається стабільне зростання рівня заробітної плати. За попередніми даними середньомісячна заробітна плата штатних працівників за січень-грудень 2013 року по області становила 2641 грн., що на 8,9% більше у порівнянні з відповідним періодом 2012 року.
За січень-грудень 2013 року в області створено 24,5 тис. нових робочих місць, що становить 191,1% до річного завдання.
Вищенаведені дані свідчать, про позитивні тенденції на місцевому ринку праці, що є результатом плідної співпраці органів влади, роботодавців, державних та недержавних структур.
За 2013 рік державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям по Хмельницькій області нараховано на суму 134 274,5 тис. гривень. У грудні 2013 року даний вид допомоги одержувало 6 639 сімей, в тому числі 2 963 багатодітних сімей, середній розмір допомоги у малозабезпечених сім’ях – 1 703,67 гривень, середній розмір допомоги у малозабезпечених багатодітних сім’ях – 2 284,17 гривень.
Порівнюючи результати здійснення соціального супроводу сімей фахівцями з соціальної роботи з попереднім роком спостерігається значне покращення якості соціального супроводу сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.
Перший заступник голови ОДА також наголосив на пріоритетних напрямах роботи реалізації соціальної політики в області, що стосуються влаштування дітей-сиріт у сім’ї, посилення роботи щодо розвитку та зростання кількості дитячих будинків сімейного типу, адже не у кожному районі області ця робота проводиться на належному рівні. Поряд з цим важливим питанням є забезпечення дітей-сиріт житлом.
Іншим актуальним завданням на 2014 рік є посилення соціального та медичного захисту учасників бойових дій на території інших держав. Поряд з цим, необхідним є також посилення уваги патріотичному вихованні молоді, щоб діти не забували про подвиг воїнів-інтернаціоналістів. Адже цей рік оголошено Главою держави Віктором Януковичем Роком учасників бойових дій на території інших держав.

За матеріалами веб-сайту ОДА





Переглядів: 587 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 1.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz