lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2016 » Лютий » 2 » Парламент зробив важливий крок для побудови незалежної системи судів – Президент
17:34
Парламент зробив важливий крок для побудови незалежної системи судів – Президент

Президент Петро Порошенко назвав історичним сьогоднішній день, коли Верховна Рада зробила перший і дуже важливий крок щодо побудови незалежної системи правосуддя, проголосувавши в першому читанні відповідні зміни до Конституції.

Рішення Парламенту Президент прокоментував на зустрічі з делегацією голів парламентів Данії, Естонії, Ісландії, Латвії, Литви, Норвегії, Фінляндії та Швеції (NB8), яка перебуває в Україні з спільним робочим візитом.

Глава держави висловив сподівання, що остаточне затвердження цього законопроекту відбудеться вже у найближчі місяці. «Це дасть можливість зробити декілька важливих кроків – зняти суддівську недоторканність, ту парасольку, яка закривала суддів від справедливого покарання за корупцію, а також забезпечити незалежну систему тестування, яка дозволить значним чином оновити суддівський корпус, зробити перезавантаження суддівської системи, але в чіткій відповідності з тими правилами і нормами, які існують в Європі», – наголосив Петро Порошенко.

За словами Президента, вперше в історії України сім з половиною тисяч суддів, всі без виключення, пройдуть процедуру оцінювання, і це безпрецедентна акція, яка дозволить виявити корупціонерів, непрофесіоналів.

«Це є значним українським подальшим кроком у комплексних реформах з подолання корупції в нашій державі. Без справедливого, чесного і незалежного суду про боротьбу з корупцією буде дуже важко говорити», – наголосив Президент, назвавши це рішення Парламенту «дуже важливим кроком для того, щоб завершити формування спеціалізованої антикорупційній системи», разом з Національним антикорупційним бюро, яке було обрано за прозорою процедурою, та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

Глава держави наголосив на важливості довіри суспільства до судової гілки влади і навів приклад зростання довіри до національної поліції, яка, на відміну від міліції, має велику підтримку з боку українців. 

Джерело: http://www.president.gov.ua/news/parlament-zrobiv-vazhlivij-krok-dlya-pobudovi-nezalezhnoyi-s-36692

Переглядів: 503 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz