lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Лютий » 15 » 24 річниця виведення радянських військ з Афганістану
13:57
24 річниця виведення радянських військ з Афганістану
Майже 70 років минуло після закінчення Другої світової війни. Проте для широкого загалу залишається маловідомим те, що після 1945 року війська Радянського Союзу приймали участь у понад 20-ти локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав.
Найбільш масштабною, тривалою та трагічною з локальних воєн була війна в Афганістані. Вона розпочалася у грудні 1979 й закінчилася 15 лютого 1989 року. Війна тривала 3340 пекучих днів і холодних ночей. У цей період кожної доби гинув один і отримували поранення два вихідці з України. Близько 160 тисяч призваних з України воїнів пройшли через афганське пекло. 
Події, пов’язані майже з 10-річним перебуванням Обмеженого контингенту радянських військ на території Афганістану, є однією  з найбільш трагічних, а разом з тим героїчних сторінок в новітній історії.
Війна не обійшла стороною і Теофіпольський район. Понад 60 земляків брало участь у війні в Афганістані. Двоє з них не повернулось - це Попружний Григорій Васильович з Кунчі та Франчук Федір Павлович з Ульяново, а 9 воїнів - афганців померли вже в мирні дні.
         15 лютого 2013 року, у 24-у річницю виведення радянських військ з Афганістану, у Теофіпольському районі пройшло ряд урочистих заходів із вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
В  актовому залі  приміщення  Теофіпольської  дитячої музичної школи за участю воїнів – інтернаціоналістів, членів районної громадської організації «Української спілки ветеранів Афганістану», керівництва районної державної адміністрації та районної ради, шкільної молоді, ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років відбулись урочистості, в ході яких воїнів-інтернаціоналістів привітав голова райдержадміністрації Володимир Довжук, який наголосив: «Свою вірність справі та заповітам всіх тих, хто представляв інтереси держави в різних куточках планети, полеглих і живих, ми покликані підтверджувати активною і свідомою участю в будівництві нової України - заможної, процвітаючої, знаної і шанованої у світі, керуючись при цьому головним уроком історії: великі цілі і великі здобутки під силу лише єдиному, згуртованому народові, народові-патріоту. Перед кожним українським громадянином зараз стоїть багато завдань: відродити стабільність та могутність нашої країни, подбати про прийдешні покоління та не менш важливе з них - зробити все, щоб людські життя не стали іграшками в руках великих політичних гравців, а українським матерям вже ніколи не довелося проводжати своїх синів на війну».
Також голова адміністрації нагородив учасників бойових дій в Афганістані Грамотами та цінними подарунками.
Привітав побратимів і голова районної громадської організації воїнів-інтернаціоналістів Володимир Процков, який вручив нагороди обласної організації «Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)» учасникам афганської війни.
Далі всі учасники урочистостей поклали квіти до пам’ятника воїнам-афганцям в смт Теофіполь, після чого вирушили в с.Кунча, де в храмі Св.Дмитра отець Олександр відправив панахиду за невинно убієнних та померлих, а біля могили Григорія Попружного відбувся мітинг-реквієм.
В цей день хлопці-афганці відвідали, поклали квіти та вклонились могилам всіх своїх бойових побратимів, які загинули на афганській землі та тим, що померли від ран та хвороб вже у мирний час.
На завершення заходу, повернувшись в районний центр, афганці поблизу пам’ятника воїнам-афганцям запалили лампадки та свічки в пам'ять про загиблих та померлих побратимів.
Такий захід ще раз підтверджує, що подвиги учасників бойових дій - це та велика і велична правда історії, яку не спотворити і не перекреслити жодними змінами у сучасному мінливому світі, це взірець реального, дієвого патріотизму для кожної чесної людини і свідомого громадянина, наочне свідчення єдності всіх поколінь нашого народу.
 
 
 
 
Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації
Переглядів: 851 | Додав: art1288 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz