lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Лютий » 28 » А. Яценюк про банківську систему: Зараз основне - спокій. У нас є підтримка іноземних кредиторів, є інструменти й механізми Нацбанку
17:14
А. Яценюк про банківську систему: Зараз основне - спокій. У нас є підтримка іноземних кредиторів, є інструменти й механізми Нацбанку
Зараз основне – спокій. У нас є підтримка іноземних кредиторів, є інструменти і механізми Нацбанку, фахові банкіри і стабільна банківська система. Про заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час спільної з Головою Національного банку України Степаном Кубівим прес-конференції у п’ятницю, 28 лютого 2014 року.
Арсеній Яценюк від імені Уряду заявив: «Ми поважаємо незалежність Національного банку України, і Уряд не буде втручатися в діяльність Нацбанку».
«Наше спільне завдання - негайне відновлення перемовин з Міжнародним валютним фондом та отримання коштів від міжнародних фінансових організацій», - підкреслив він.
Прем’єр-міністр наголосив, що готуються чіткі кроки для надання фінансової допомоги Україні. Він повідомив, що провів розмову з міністром фінансів США, очільниками ЄС та керівництвом міжнародних фінансових організацій.
За його словами, Міністерство фінансів напрацьовує механізм отримання фінансової допомоги для України – «rapid credit instruments».
 «Сподіваюся, в короткотерміновій перспективі після сигналів, отриманих від міжнародних фінансових організацій, ми отримаємо додаткову валюту, яка збільшить рівень золотовалютних резервів України й дасть можливість стабілізувати ситуацію», - наголосив Арсеній Яценюк.
Премєр-міністр звернувся до Національного банку насамперед взяти під контроль валютообмінні операції, які мають сумнівний характер: «Уряд буде в цьому допомагати».
Арсеній Яценюк також повідомив, що звертається до Державної служби фінансового моніторингу здійснити всі заходи щодо контролю за витоком коштів із України: «Коли мене інформують про те, що ідуть зняття з депозитних рахунків мільйонів доларів, думаю, це не 85% вкладників в Україні, які мають середні депозити в розмірі до 20 тис. грн.».
«Коли мова іде про зняття мільйонів доларів, а потім ці мільйони переносять в ячейки банків, - це також не прості громадяни України, а люди, які мають відношення в тому числі до колишньої влади і до тіньових доходів», - додав Арсеній Яценюк.
Премєр-міністр також наголосив, що Уряд «поважає позицію регулятора і вітає те, що Центральний банк не вживає більш жорстких заходів на депозитному ринку»: «Це означає, що ситуацію можна контролювати. Після стабілізації ситуації ми будемо звертатись до комерційних банків і до Центрального банку щодо широкої програми кредитування української економіки».
«Ми усвідомлюємо, що зараз рефінансування комерційних банків в національній грошовій одиниці буде означати тиск на валютний ринок. І це також дасть можливість валютним спекулянтам додатково грати на міжбанківській валютній біржі. Але цей період часу пройде, і після стабілізації ситуації нам необхідно буде відновити кредитування української економіки», - наголосив він.
За словами Прем’єр-міністра, необхідно суттєво понизити відсоткові ставки в реальному секторі економіки: «Це стосується як ставки рефінансування Центрального банку, яка є більш реальна і відображає вартість ресурсів, так і ставки в реальному секторі української економіки».
Він наголосив, що для Уряду дуже важливо стабілізувати фінансовий, банківський сектор і економіку в цілому: «Картина дуже сумна, про це ми відверто заявляємо. І Уряд України буде вживати вкрай непопулярні заходи для стабілізації економічної ситуації в країні».
«Ми переконані, що після затвердження програми діяльності Кабінету Міністрів України, яка визначає одним з ключових пріоритетів відновлення програми з МВФ та виконання всіх умов, необхідних для отримання цього кредиту, Верховна Рада і коаліція підтримає законопроекти, необхідні для отримання відповідних коштів», - зазначив Арсеній Яценюк.
Прем’єр-міністр наголосив, що в короткостроковій перспективі завдання Уряду – це стабілізація ситуації. Він звернувся до керівників комерційних банків: «Основне питання банківської системи сьогодні – це довіра. Довіра ваших клієнтів до ваших банків. Працюйте з людьми, пояснюйте людям. Будь-які вклади ми повернемо, як ми повернули в 2004 році».
Він нагадав, що 2004 року він виконував обовязки голови Нацбанку: «Тоді обвалився курс до 8 (грн. за долар США. - ред). Усі побігли купували долар по 8, а потім продавали по 5. Тоді всі побігли знімати дострокові депозити і, відповідно, їм не заплатили відсотки по депозитах, а потім назад з ячейок повертали ці депозити на банківські рахунки». 
«Зараз основне – спокій. У нас є підтримка іноземних кредиторів, є інструменти і механізми Нацбанку, фахові банкіри і стабільна банківська система. Ми пройшли не одну кризу, пройдемо і цю. Уряд України зробить все для того, щоб в Україні стабілізувалась ситуація», - наголосив Арсеній Яценюк.
Переглядів: 502 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz