lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Листопад » 16 » Арсеній Яценюк про реформу прокуратури: "Функція прокуратури - пред'явлення державного звинувачення в суді, а не контроль над всією системою
16:28
Арсеній Яценюк про реформу прокуратури: "Функція прокуратури - пред'явлення державного звинувачення в суді, а не контроль над всією системою

«Ми далі повинні рухатися по шляху реформування прокуратури і позбавити прокуратуру надмірних функцій, процесуальних функцій щодо контролю над конкретними слідствами і конкретними слідчими. Функція прокуратури – це пред'явлення державного звинувачення в суді, а не контроль над всією правоохоронною системою», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час міжнародної антикорупційної конференції «Запобігаємо. Боремось. Діємо.» в понеділок, 16 листопада.

Він відзначив, що серед досягнень у боротьбі з корупцією, які були зроблені українським Урядом, Парламентом і Президентом, - створення Державного бюро розслідувань: «Парламент нарешті проголосував за створення нового незалежного Державного бюро розслідувань, яке позбавляє Генеральну прокуратуру України функцій щодо проведення розслідувань, і передав левову частку кримінальних розслідувань до нового незалежного органу».

Арсеній Яценюк підкреслив, що серед досягнень є і формування Національного антикорупційного бюро: «Президент жорстко контролює ситуацію щодо призначення спецпрокурора, національного антикорупційного прокурора. Ми сподіваємося, що в найкоротші терміни антикорупційний прокурор буде призначений і нарешті почнеться повна робота по реальному розслідуванню кримінальних проваджень в сфері боротьби з корупцією».

Він також підкреслив, що Уряд виступає за саму жорстку і радикальну судову реформу: «Україна має можливості для того, щоб набрати нових 9 тисяч суддів».

Чинні судді, зазначив Глава Уряду, також можуть взяти участь у відповідному конкурсі на посади: «Чинні судді також можуть довести, що вони некорумповані, що у них є докази під їхнє майно і майнові статки».

«Але зараз нам необхідно чітко підтримати позицію Президента щодо внесення змін до Конституції України і провести всеціле і радикальне реформування судової гілки влади. Ми не можемо мати чесних антикорупційних детективів, які подадуть матеріали до відповідного суду, а корумпований суд буде виносити рішення не іменем України, а іменем долара», - підкреслив Арсеній Яценюк.

«Саме тому прийняття радикальної судової реформи – це основне питання порядку денного», - додав Арсеній Яценюк.

Джерело: http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248632959&cat_id=244274130

 

Переглядів: 514 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz