lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Жовтень » 31 » Дбати про ветеранів наш святий обов’язок
17:38
Дбати про ветеранів наш святий обов’язок
"Президент України Віктор Янукович по-особливому, як до найважливіших святинь, ставиться до ветеранів Великої Вітчизняної війни і до пам’яті про Перемогу нашого народу у тій страшній  війні, і вимагає виконання його завдань щодо посилення турботи про учасників війни, інвалідів, вдів загиблих, жертв нацизму, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, забезпечення їх висококваліфікованою медичною допомогою, покращення житлових та побутових умов. Як наголошує Глава держави - це наш святий обов'язок", - зазначив перший заступник голови райдержадміністрації Петро Вільшинський, спілкуючись з ветеранами на зустрічі за круглим столом, в якій також взяли участь  керуюча справами районної ради Людмила Глов’юк, начальник відділу культури райдержадміністрації Лідія Філик та працівники  закладів культури.
Дивну властивість має людська пам'ять. Спитай стареньку людину, що робила вона вчора, а чи що їла на сніданок? У відповідь отримаєш «не пам’ятаю». А от що було з  нею майже 70 років тому – розповість у подробицях. Це схоже на спалах світла, що освітлює простір у найменших деталях з розповідей ветеранів – учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни.
Ветерани згадували :  «Ми воювали, були в окопах, наступали. Ішли дощі, сніги, ми промокали до нитки і ніде було обсушитись. Тільки команда «Вперед» і виконання наказу… Як залишився живим і сам не знаю…».
 «Під час марш-кидків стомлювались так, що не могли іти. Тих, хто падав, підвозили. Кухня не завжди встигала за нами. Часом приходилось недоїдати. Усе пережив…».
«В той день у школі відзначали випуск. Усі вистроїлись в очікуванні музики. Несподівано вибігає директор і через все шкільне подвір’я кричить: «Прєкратііііть!». Біля нього якісь офіцери. Усе затихло і, мов грім з ясного неба, - війна. Ми йшли додому в сльозах…». 
Після спогадів перейшли до обговорення щодо підготовки святкування в районі 70-ї річниці визволеня Теофіпольського району від німецько-фашистських загарбників, створення в районі Алеї Слави Героїв ВВв та праці та проведення естафети пам’яті по громадах району задля вшанування полеглих героїв.
Підбиваючи підсумки зустрічі Петро Григорович зазначив: «Спрямовуючи свої зусилля на виконання завдань Глави держави щодо поліпшення соціального та медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни, ми виконуємо свій синівський обов’язок перед ними. Їх жертовне життя, украдені страшною війною молодість та здоров’я, зобов’язують нас сьогодні подбати про них, бодай згадати теплим словом».
 
Переглядів: 665 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 3.0/4
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz